Şehit ailelerinin buruk bayramı

23 Ağustos 2012 11:53

 

Isparta Şehitliği’nde bayram boyunca hüzün ve sevinç bir aradaydı. Şehit yakınları,  her yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda yine sevdiklerine yani şehit olan çocuk, kardeş veya eşlerinin yanına koştu.

 Ramazan Bayramında, sabahın erken saatlerinden itibaren Şehitliği dolduran aileler, yakınlarıyla mezarları başında bayramlaştı.

ONLARLA BAYRAMLAŞTILAR…

Çocuklarının yokluğunu her bayram daha derinden hisseden aileler, evlatlarının mezarlarıyla ilgilendi, çiçekleri sulayıp otları ayıkladı. Oğlunu, ölümünün 15. yıldönümünde kabri başında anan anne Fatma Yavuz “Artık yeter, anaların yüreği yanmasın” diyerek gözyaşı döktü. Mezarlıkta dua eden Ayşe Gürpınar da, “Benim burada yakınım yok ama onlar bizim şehidimiz. Bizim için toprağa düştüler”  dedi.

“BİR ŞEHİT HABERİ DAHA DUYMAK İSTEMİYORUZ”

Oğlunun mezar taşını öpen acılı anne Hanife Şahin ise, “Ben sadece bayramlarda değil neredeyse her gün buraya gelip oğlum ve diğer şehitler için dua ediyorum” diye konuştu. Şehitliği ziyaret eden bazı vatandaşlar da artık şehit haberi duymak istemediklerini, bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

 

 

 

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...