İl Başkanı Zabun, ITKM konusunda Başdeğirmen´e tam destek verdi

9 Kasım 2019 12:30

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, ITKM'nin bitirilmesi için attığı adımda TMSF ile yapılacak protokolün bazı maddelerine karşı çıkan İYİ Parti, MHP ve CHP için "ortak kanaat arzusundayız. Paydaşı olurlarsa memnun oluruz. Olmazlarsa bu riski biz alırız" dedi.

                AK Parti İl Başkanı Osman Zabun'a ITKM konusundaki tartışmalar ve gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Zabun, şunları söyledi: "Biz bu ITKM’yi mutlaka tamamlayacağız. Bu işin bitirilmesine odaklanan bir bakış açısına sahibiz. 10 yıldır aynı duruyor. Belediye Başkanımız, milletvekillerimizle birlikte İstanbul’da TMSF ile verimli bir toplantı yaptık. Bir protokol çerçevesi oluşturduk. Belediye Başkanımız, meclisimiz ne tür risk üstlenmek gerekirse üstlenerek bitirme tarafında.

HER GEÇEN GÜN KAYIP

                Her geçen gün zarar oluşuyor. 10 yılda yapılar ciddi deforme oldu. 10 yıl önce yapılsaydı, elde edilen gelir maliyetini kazandırırdı. Biz geleceğe bakıyoruz. Kararlıyız. Her türlü riski üstlenmeye hazırız. Hem siyaseten hem hukuken bu riski alacağız. Başkanımız ve Meclis Üyelerimiz bu riski almaya hazır. Sayın Cumhurbaşkanımızla da görüştük. Talimatı tamamlanmasına yöneliktir. Belediye olarak bir kaybımız yok. Risk üstleniyoruz. İnşaat bitince risk ortadan kalkıyor.

FESİH DAVASI YANLIŞ

                Daha önce açılan fesih davası var. Bence yanlış bir dava. Bu davadan bile vazgeçmiyoruz. Bu riski almadığınız müddetçe kamu zararı devam eder. Arkadaşlarımız elini taşın altına koyacak. Bu tamamlanınca karşı çıkanlar bile açılışında bu coşkuyu yaşayacaklar. Ortak kanaat arzusundayız. Paydaşı olurlarsa memnun oluruz. Olmazlarsa biz bu riski biz alırız."

AKILLI CEHALETİ GÖSTERENLERİ DE GÖRDÜK

                AK Parti İl Başkanı Zabun, İYİ Parti'nin Başdeğirmen için 'cahil cesareti gösteriyor' çıkışına yönelik soruya "Bugüne kadar akıllı cehaleti gösterenlerin ürettiği sonuç ne? İşten kaçmak, ipe un sermek kolay. Biz zoru seçiyoruz. Bunun arkası samimi şekilde gelecektir. TMSF Heyeti bu iş nasıl biter anlayışında. Ucuz tartışmalar içinde savrulamayız" diye cevap verdi.

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...