Aktif Yaşam Merkezinde çeşitli kurslar veriliyor

9 Kasım 2019 12:31

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Aktif Yaşam Merkezleri'nde Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde 'yaşama değer' katan çeşitli kurslar açılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün Anadolu Mahallesi'nde bulunan Aktif Yaşam Merkezi, evinde sıkılan yaşlılarımız için önemli bir imkan sunuyor. Sabahtan evlerinden alınan yaşlılarımız akşama kadar bu merkezde kalıyor, aktif yaşama dahil oluyor. Aktif Yaşam Merkezi'nde Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde yaşama değer katan çeşitli kurslar da açılıyor.

Anadolu Mahallesi'nde faaliyet gösteren Aktif Yaşam Merkezi'nde Halk Eğitim Merkezi hocaları tarafından vakit geçirmek için gelen yaşlılara makrome alanında kurs veriliyor. Merkeze gelen yaşlılar, makrome ürünleri yaparak, vakitlerini daha değerli geçiriyorlar.

Tıpkı 90 yaşındaki Güzide teyze gibi. Kısa zamanda makrome yapmasını öğrenen Güzide hanım, birçok makrome eserine imza atıyor. Güzide hanımın performansı 'maşallah 'dedirtiyor.

Aktif Yaşam Merkezi Koordinatörü Derin Çankaya, Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde yapılan kursların çok faydalı olduğunu söyledi. Şu an makrome üzerinde kurslar ve atölye çalışmaları yapıldığını belirten Çankaya, zaman zaman değişik konularda kurslar açıldığını ifade etti.

 

Bu haber 272 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...