Pazar esnafı bu hafta içinde pazara çıkabilir

13 Mart 2013 22:12

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Pazar esnafının pazara çıkmamasından sonra “Gerekirse Manav Yusuf olur pazarlara kendim çıkarım” deyip gerçektende dediğini yapması pazarcılar arasında görüş ayrılıklarına neden oldu. Bazı esnaf pazara çıkmak istiyor, bazıları ise belediyenin uzun dayanamayacağını belirtiyor. Ancak Başkan Günaydın’a yakın kaynaklar pazar esnafının bu hafta içinde pazarlara çıkacağını belirtti.

Belediye ile Pazar esnafı arasında süren krizde sona yaklaşıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kararlı tavrı, Pazar esnafını yeniden mahallelere döndürecek. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın pazar esnafının bazı mahalle pazarlarına çıkmama kararı almasından sonra vatandaşın mağdur olmaması için kendi personeliyle sebze ve meyve satışlarına başlamıştı. Personel dün de Isparta’nın en büyük pazarlarından olan Yeni Çarşamba Pazarına tezgah açtı. Sadece belediye personelinin sebze ve meyve sattığı alanda vatandaşlar alışveriş yapmak için birbirleriyle yarıştılar.

HALK OLDUKÇA MEMNUN

Mahalle sakinleri belediyenin bu uygulamasından dolayı çok mutlu. Özellikle yaşlı insanların pazarların kurulmamasından dolayı çok mağdur olduğunu uzak pazarlara gidemediklerini ancak belediyenin bu uygulamasıyla sorunun ortadan kalktığını belirten Fatma Çelik, Başkan Günaydın’a teşekkür etti. Belediyenin tezgâhlarını hiç kapatmamasını isteyen Çelik, “Bizler Pazar esnafını istemiyoruz. Bizleri çok mağdur ettiler. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Pazara geldiklerinde döküntü mal getiriyorlardı. Bunu belediye personelinin getirdiği ürünleri görünce anladık. Belediye ekipleri taze mal getiriyorlar hem de daha ucuza satıyorlar. Böyle bir hizmeti sürekli almak istiyoruz. Biz mahalle olarak Belediyenin bu uygulamasını destekliyoruz” diye konuştu.

16 BİN TL GELİR ELDE ETTİ

Pazara çıkıp tezgâh açan belediye personeli ise çok mutlu. Çıktıkları ikinci pazar olmasına rağmen işi sevdiklerini ve sürekli halkın takdirini gördüklerini belirten belediye personeli, hayırlı bir iş yaptıklarını ifade ettiler. Öte yandan belediyenin ilk pazarda ortalama 16 bin TL gelir elde ettiği öğrenildi. Ayrıca Belediyenin Sebze ve Meyve Hal’inden çektiği malların hiçbiri elinde kalmadı. Personelden edinilen bilgilere göre ürünlerin çok kısa sürede bittiği bildirildi.

PAZAR ESNAFI PİŞMAN

Diğer taraftan belediye ile pazar esnafı arasındaki buzlar eriyeceğe benziyor. Belediye Başkanına yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre pazarcılar şu anda ikiye bölünmüş durumda. Başkan Günaydın’ın bu uygulaması pazarcılar arasında görüş ayrılıklarına yol açmış durumda. Hatta Sebze ve Manavlar Odası Başkanı Hasan Demir’in önceki gün Belediyeye gelerek durumun burulara kadar geleceğini tahmin etmediğini itiraf ettiği ileri sürüldü. Yine sağlam kaynaklardan alınan bilgilere göre sebzecilerin bu hafta içinde pazarlara tekrar çıkmaya başlayacağı ve sorunun ortadan kalkacağı belirtildi. Son olarak pazar esnafının aslında tek sorunun kapalı pazar alanından yer istemesi ve bunun için pazarlara çıkmayacaklarını belediyeye karşı koz olarak kullanmalarından dolayı bu sorunların ortaya çıktığını ancak pazar esnafının da durumun buraya gelmesini istemediği öğrenildi.

 

Bu haber 1086 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...