“ÜRÜN TOPRAĞINDA YETİŞİR, BORSASINDA DEĞER BULUR”

16 Kasım 2019 10:12

Isparta Ticaret Borsamız tarafından düzenlenen 15.Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarının 15’incisi görkemli bir törenle açıldı.

ÜRÜN TOPRAĞINDA YETİŞİR, BORSASINDA DEĞER BULUR

Törenimizin açılış konuşmasını yapan Başkanımız Ahmet Adar, Kuruluşumuzdan bu yana “Tarımla Sanayileşen Isparta” sloganıyla ilimiz tarım ekonomisini geliştirmek için çalışıyoruz dedi.

Başkan Adar konuşmasında şunları kaydetti: “Sayın Valim, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Cumhuriyet Başsavcım, Sayın Rektörüm, Sayın İl Jandarma Komutanım, Sayın Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanım, Değerli Oda/Borsa Başkanlarım, Daire Müdürlerim, Kıymetli katılımcılar ve Basın Mensupları,

Isparta Ticaret Borsası olarak Isparta’nın ilk ve tek sektörel organizasyonu olan Göller Bölgesi Yayla şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 15’incisini açmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tam 15 yıldır büyüyerek yolumuza devam eden fuarımız, istikrarıyla İzmir, Adana, Mersin, Manisa gibi illeri geride bırakarak ülkemizin sayılı fuarları arasına girmiştir.

Isparta Ticaret Borsası olarak Tarımla Sanayileşen Isparta hedefimiz doğrultusunda  çalışmaya devam ediyoruz. Isparta tarımına ve ürünlerine katma değer sağlamak için büyük gayret sarfediyoruz. Ulusal ve uluslararası organizasyonlarda, sosyal medyada ve televizyon programlarında ilimiz ürünlerinin tanıtımını sağlıyoruz.

Uzun zamandır Borsamız önderliğinde hazırlanarak yayınlanan Tarım Aktüel ve Tarım Haberleri alanında ülkemizdeki tek örnektir. Son dönemde gelişen gül ve lavanta turizminin mihenk taşı olmuştur. Yine Programımız sayesinde ilimizdeki tüm organizasyonlar ve gelişmeler kamuoyuna aktarılarak geniş kitlelere duyurulmaktadır.

İhracat artışı ekonomik büyümemiz için en önemli konumuzdur. Bu amaçla üyelerimizin yurtiçinde ve yurtdışında ikili görüşmelerle dünyaya açılmasına destek olduk ve olmaya devam ediyoruz. Yeni pazarlar bularak ihracatta belli ülkelere bağlı  kalmadan ürünlerimizin daha iyi fiyatlarla satılması için uğraşıyoruz.  

Isparta’nın tarımsal üretimde geldiği seviyeye markalaşma ve katma değerli üretimde de gelmesi için özel çaba sarfediyoruz. Bu alanda faaliyet gösteren girişimlere destek oluyoruz. Yine Borsa olarak son dönemde dünyada talebin arttığı coğrafi işaretleme çalışmalarına hız verdik. İlimizin sembolü; gülden elde edilen en büyük katma değer olan gülyağına Türk Patent ve Marka Kurumundan ‘’Isparta Gülyağı’’ adı ile coğrafi işaret tescili aldık. Bu çalışma gülyağımızın kalitesinin tescil edilmesi ve marka değerinin kaybına engel olunması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda üreticilere ‘Isparta Gülyağı’ coğrafi işaretini ambalajlarında kullanmaya davet ediyoruz. Gülyağı üreticilerimiz Borsamıza başvurarak Coğrafi İşaret Logosu kullanımı için talepte bulunabilirler.

Benzer çalışmaları diğer ürünler için de yürütüyoruz. Bu çalışmaları tüm üreticiler, tüccarlar, kurum ve kuruluşlar olarak sahiplenelim ve destekleyelim ki geçmişte Isparta Halısında yaşadığımız kaybı bundan sonra yaşamayalım.

Ürünlerimize katma değer ve pazar kazandırmak için yürüttüğümüz diğer proje ise ‘TÜRİB’ yani Türkiye Ürün İhtisas Borsası. Türkiye’de 53 Ticaret Borsasının kurucu ortağı  olduğu Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın ortaklarından  biri de Isparta Ticaret Borsası’dır. TÜRİB ile birlikte TMO ve Lisanslı Depoculuk Sistemi entegre hale gelmiştir. Bu sayede üreticimiz ve tüccarımız telefonlarından ve bilgisayarlarından ürünlerini  online olarak değerinde alıp satabilme  imkanına kavuşmuştur. Depolama ve nakliye maliyetleri en aza inmektedir. İsterse üreticilerimiz ürünlerini en yakın anlaşmalı Lisanslı Depoya teslim ederek karşılığında alacakları Elektronik Ürün Senedini banka yatırım hesaplarında saklayarak istedikleri zaman satışa sunabilecek veya teminat olarak kullanarak bankalardan kredi kullanabilecektir. Ayrıca bu platforma tarım sektörüne yatırım yapmak isteyen bireysel yatırımcılar da üye olabilmektedir. Bireysel yatırımcılarımız nasıl Borsa İstanbul’da hisse senedi alım-satımı yapabiliyorlarsa TÜRİB’de de tarım ürünleri alım satımını online olarak yapabileceklerdir.

Bir diğer projemiz ise Borsamız bünyesinde Elektronik Satış Salonu kurulmasıdır.  Isparta Ekonomi Kampüsü bünyesinde yer alan yeni hizmet binamızın içinde sektördeki gelişmelere istinaden üyelerimize hizmet vermek üzere tam donanımlı Elektronik Satış Salonu kurulması için çalışıyoruz. Hazırlıklarımız son safhaya gelmiş olup 2020 yılı başında faaliyete geçecektir. Böylece üyelerimiz ilk aşamada hububat ve bakliyat olmak üzere birçok ürünü açık artırma yoluyla elektronik olarak alım-satım imkanına kavuşacaktır. Yine Satış Salonu bünyesinde biraz önce bahsettiğim TÜRİB işlemleri de yapılabilecektir.

Hedefimiz ve çalışmalarımız ürünlerimize değer katmaktır. ÜRÜN TOPRAĞINDA YETİŞİR, BORSASINDA DEĞER BULUR! Sağladığımız her fayda ilimiz ve ülkemizin kalkınmasına destek olacaktır.

2002 yılında bir panel olarak başlayan Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün 15 yaşında! Fuarımız Isparta tarımının vitrin  organizasyonudur. Her geçen yıl daha da büyüyerek yolumuza devam edeceğiz.

Bugün, Göller Bölgesi Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı Isparta’ya kazandırdığı 35 bin m2’lik modern bir fuar merkezi ile,    alan olarak;  yeni aktivitelerle de içerik olarak büyümektedir. Bu dönemden başlayarak yeni girişimcilerimize ve üretici birliklerimize fuarımızda daha fazla yer vereceğiz. Ekonomimize ve kalkınmamıza katkı sağlayacak her girişime destek olacağız.

Borsa olarak ilimiz tarımsal ticaretini geliştirmek için kurumumuzu yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda il merkezinde ilçelerimizdeki hizmet ağımızı en üst seviyeye çıkardık, ek olarak araçlarımızla mobil hizmet veriyoruz. Geçen seneki fuar açılışında müjdesini verdiğimiz TOBB ve TMO’nun öncülüğünde kurulan Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ye de ortaklık talebimiz onaylanmıştır. Bizim üyemiz dünyanın herhangi bir yerindeki bir Borsa üyesinden daha iyi hizmeti almayı hakediyor. Yine bu amaçla şuanki Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in oda başkanlığı döneminde,  Isparta’nın girişinde, modern bir bina olan, başta Ticaret ve Sanayi Odamız ve Kalkınma Ajansımız olmak üzere şehrin tüm dinamiklerini biraraya getiren Isparta Ekonomi Kampüsünde 2019 yılı başında hizmet vermeye başladık. Bu projedeki önderliği ve emeği için Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyoruz.

Hedeflerimiz doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda  bize destek olan  tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.Fuarımızın başlangıcından bugüne kadar gelen sürecinde desteğini esirgemeyen TOBB Başkanımız sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederim.

Yine fuar organizasyonu dolayısıyla Detay Fuarcılık firması sahibi Ahmet SIRÇA’ya, fuara ve katılımcılara sağladıkları destek sebebiyle KOSGEB İl Müdürü sayın Yurdun YILDIRIM’a ayrıca teşekkür ederim.

15. Fuarımızın açılış töreninde yanımızda olan Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza, Oda ve Borsa Başkanlarımıza ve tüm katılımcılara teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

 

 

Bu haber 272 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...