Vali Memduh Oğuz açık alanda alkolü yasakladı

13 Mart 2013 22:14

Vali Memduh Oğuz, il sınırları içerisinde açık alanlarda alkol içilmesini yasakladı. Oğuz’un bu kararın alınmasındaki gerekçesi; Huzur ve güvenlik ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçların aydınlatılması.

İl sınırları içinde açık alanda alkol içilmesini yasaklayan Oğuz, bunun güvenlik amaçlı yapıldığını belirtti. Bu anlamda genelge yayınlayan Vali Oğuz, kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde meskûn mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesine sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültür mekânları, ibadethane ile terk edilen ve kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri ile park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içinde alkol içilmesinin yasaklandığını belirtti.

KARARA UYMAYANLARA 169 TL PARA CEZASI UYGULANACAK

Genelgede yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu'na göre 169 lira para cezası uygulanacağı, kararın 7 Mart 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği ifade edildi.

ULUSAL BASINDA FLASH HABER OLARAK VERİLDİ

Bu arada Vali Memduh Oğuz’un aldığı bu karar dün ulusal basında geniş yer buldu. “Flash haber” olarak verilen haberde “Afyonkarahisar'dan sonra Isparta Valiliği de, il sınırları içerisinde açık alanlarda alkollü içki kullanılmasını yasakladı. Yasağa uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu gereği para cezası uygulanacak” denildi.

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...