“Isparta MÜKEMMEL bir şehir olacak”

13 Mart 2013 22:15

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, ilk defa TEMA Vakfı üyelerinin düzenlediği protestoyla ortaya çıkan ve yeni kurulacak olan Mükemmeliyet Merkezi hakkında bilgi verdi. İbicioğlu ayrıca, TEMA Vakfı tarafından merkezin kurulacağı alandaki 1500 ağacın katledileceği yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını, bölgedeki ağaçların kaldırılacağını ancak onun yerine başka bir alana 3 katı büyüklüğünde ağaç dikileceğinin sözünü verdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicoğlu, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) finansörlüğünde kurulacak ve Isparta için çok önemli olan Mükemmeliyet Merkezi’nin yapısından bahsetti. Bu projenin bölgenin ve Isparta’nın sanayileşmesinde AR-GE merkezi olarak faaliyet göstereceğini belirten İbicioğlu, aynı zamanda DPT’nin Türkiye’de ilk kez 5000 metrekarenin üzerinde kapalı alanı olan bir yapılaşmayı desteklediği bir proje olduğunu belirtti.

MERKEZ 16 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

İbicioğlu ayrıca, Isparta’nın ulusal ve uluslararası hibe fonlarından en az yararlanan şehir olduğunu ifade ederek bu projenin Isparta’nın gelecekte hibe fonlarından daha fazla yararlanmasını sağlayacağını bildirerek şunları söyledi: “Bu Proje; Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) finansmanında yapılacak bir proje ve bütçesi 16 milyon TL. Projenin dört ayağı bulunuyor; Biyoteknoloji, (Tarım ve sağlık alanlarını da kapsamaktadır) Enerji, Tasarım ve İmalat ile Test ve Analiz. Yer tespiti 2,5 yıl önce yapıldı. Söz konusu yer DPT’nin öngördüğü standartların gerektirdiği yerdir.

MERKEZİN ISITILMASI VE SOĞUTULMASINDA YEŞİL ENERJİ KULLANILACAK

Mükemmeliyet Merkezi Binası’nın ısıtılmasında ve soğutulmasında yeşil enerji teknolojisi kullanılacak. Bu proje bölgenin ve Isparta’nın sanayileşmesinde AR-GE merkezi olarak faaliyet gösterecek. Bu proje, aynı zamanda DPT’nin Türkiye’de ilk kez 5000 metrekarenin üzerinde kapalı alanı olan bir yapılaşmayı desteklediği bir projedir.

ISPARTA’NIN KALKINMASINA HİZMET EDECEK

DPT’nin bu projeyi desteklemesinin nedeni; SDÜ’nün olduğu kadar, Isparta’nın ve bölgenin de kalkınmasına hizmet verecek olmasıdır. Isparta ulusal ve uluslararası hibe fonlarından en az yararlanan şehir. Bu proje Isparta’nın gelecekte hibe fonlarından daha fazla yararlanması sonucunu doğuracak. Projenin gerçekleştirileceği alanda mevcut olan ağaçların üniversitemiz sınırları içinde bulunan yeni alanlara transplantasyonu (nakli) için Orman Bölge Müdürlüğünce gerekli işlemler yapılmış olup; Bu kapsamda gerekli olan transplantasyon işlemleri gerçekleştirilecektir.

KALDIRILAN AĞAÇLARIN YERİNE 3 KATI

BÜYÜKLÜĞÜNDE AĞAÇLANDIRMA YAPILACAK

Kaldı ki, bu tür işlemler ülkemizin ve bölgemizin gelişimi için gerçekleştirilen rutin işlerdendir. Ayrıca yapılan transplantasyona ek olarak yeni ağaçların da dikimi yapılacaktır. Dikilen ağaçların kaplayacağı alan Mükemmeliyet Merkezinin kapladığı alanın en az 3 katı kadar olacak. Bu konu da gerekli görüşmeler başladı.”

Bu haber 963 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...