Belediye’den Sebil Hayrat tarifesi

21 Kasım 2019 17:55

Isparta Belediyesi, sokağa, mezarlığa ya da parklara kendi adına çeşme yaptırmak isteyenlerden bundan böyle 1000 TL katılım bedel, 150 TL deposit bedeli tahsil edecek, suyun tonundan 1,70 TL tahsilat yapacak.

Sokak, cadde, park ve mezarlıklarda kişiler adına yaptırılan ancak suyu Belediye şebekesinden karşılanan Sebil Hayrat Çeşmelerinde yeni uygulamaya geçildi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatı ile hazırlanan gelir tarifesine göre, sebil hayratta kullanılan suyun tonundan 1.70 TL para tahsil edilecek. Ayrıca çeşme yapacak kişiden 1000 TL katılım payı, 150 TL de depozit bedeli tahsil edilecek.

Isparta Belediyesi Gelir Tarifesi Raporu’na ilk kez ‘sebil hayrat tarifesi’ de girdi. Belediye Meclisi’nde kabul edilen Gelir Tarifesi’ne göre, mezarlık, park ve sokaklarda kişilerin kendi adına yaptırdıkları çeşmelerde 150 TL depozit bedeli, 1000 TL de katılım payı tahsil edilecek. Sebih hayratı yaptıran kişi su abonesi olacak, suyun tonuna 1.70 TL para ödeyecek. Abonelik için nüfus cüzdanı, Tesisatçılar Odası’ndan iş bitim belgesi, en yakın su abone numarası, Belediye’den borcu yoktur yazısı ile Mezarlıklar Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon Müdürlüğü’nden uygunluk yazısı talep edilecek. 

Öte yandan Isparta Belediyesi, mücavir alan sınırı dışında bulunan işyeri ve meskenlerin su problemini de çözümledi. Gelir Tarifesi’nde yer alan ‘mücavir alan dışında kalan yerler’ başlıklı bölümde su abonesinin nasıl verileceği belirtiliyor. Mücavir alan dışında kalan yerlerde ‘Belediye şebekesi ile kendi kullanım alanındaki hattı kendisi yapmak kaydı ile meskene mesken tarifesi, ticarethaneye ticarethane üzerinden su abonesi verilir’ kuralı uygulanacak.

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...