Belediye, Isparta’nın değerlerine sahip çıkıyor

25 Kasım 2019 17:57

Kirazlıdere, Çünür tepesi, Karbuz Çeşmesi... Isparta için çok özel anlamı olan, şehrimizin geçmişinde önemli izleri olan Kirazlıdere ile Çünür'de çalışmalara başlandı. Başkan'ın Karbuz Çeşmesinin suyunu özleyenlere de bir sürprizi var.

KİRAZLIDERE

                Isparta'nın geçmişinde izi olan, herkesin ailecek, misafirleri ile gidebildiği Isparta'ya hakim bir noktadaki Kirazlıdere, belki de 15 yıldır yoktu. Unutulmuştu. Bir zamanların aile yeri olan Isparta'nın prestij bölgesi Kirazlıdere, nihayet gün yüzüne çıkıyor. Isparta Belediyesi, önümüzdeki bahar sezonuna kadar Kirazlıdere'de eski yaşamı yeniden canlandıracak bir projeye imza atacak. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, projenin hazır olduğunu önümüzdeki günlerde yapımına başlanacağını açıkladı.

ÇÜNÜR

                En son Mehmet Aybatılı döneminde bakımdan geçirilmişti. Isparta'nın unutulan bir değeri. Badem ağaçları nedeniyle herkesin akın ettiği ancak son yıllarda içkicilerin mekanı olan Çünür Tepesi, şehrin en güzel yerinde olmasına rağmen değerlendirilemiyordu. Belediye yönetimleri ilgisiz kalmıştı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Çünür tepesine de el attı, 'çok güzel bir proje hazırlandığını' canlı yayından açıkladı.

KARBUZ ÇEŞMESİ

                Isparta'ya gelen misafirlerin ve yabancıların Karbuz Çeşmesi suyundan içenlerin bu şehirde kaldığına inanılıyor. Eskiden buz gibi suyu olurdu. Herkes kuyruk olur, bidon bidon su taşınırdı. Son yıllarda Karbuz Çeşmesinin yüzüne bakan yok. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, suyu karıştırılan Karbuz Çeşmesine yeniden değer verileceğini açıkladı. Belediye, Andık bölgesinden Karbuz Çeşmesi'ne kadar 2600 metre uzunluğunda da  özel hat çekiyor. Memba suyu direk Karbuz Çeşmesi'ne verilecek. Eskiden olduğu gibi buz gibi kaliteli su verilecek. Başkan Başdeğirmen, Belediye olarak bu konuda önemli bir yatırım yapıldığını açıkladı. Levent Doğan

Bu haber 261 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...