Türkçe konuşan girişimciler Isparta´da

25 Kasım 2019 17:58

Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan Türkçe konuşan girişimciler Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın misafiri oldu 16 ülkeden 40 kişi, faaliyet gösterdikleri sektörlerde Ispartalı meslektaşlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen B2B’de ticaretin karşılıklı olarak geliştirilebilmesinin yolları arandı.

                Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde, Almanya ve Rusya’da yaşayan Türkçe konuşan girişimcilerle Türkiye’nin bağlarını güçlendirmek ve ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla 2005 yılı Haziran ayında başlatılan Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’nın bu yıl 21’incisi düzenleniyor. Program kapsamında bugüne kadar Türkiye’ye 24 farklı ülke ve 7 özerk bölgeden toplam 800 iş insanı geldi.

ŞİMDİKİ DURAK ISPARTA OLDU

                TOBB ve Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde bu yıl 21’incisi düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı çerçevesinde bu kez 16 ülkeden 48 girişimci Türkiye’ye geldi. Bu zamana kadar birçok ile giden Türkçe konuşan genç girişimciler, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın misafiri oldular. 

Katılımcılar bulundukları ülkelerde başta ticaret olmak üzere çeşitli iş kollarında faaliyet gösteriyor.

                B2B öncesinde girişimcilerle bir araya gelen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tutar, “Hepimizin ortak noktası Türkçe konuşabiliyor olmak. Ne mutlu hepimize” dedi. TOBB ve Dışişleri Bakanlığı’nın 2005 yılından bu yana düzenlediği bir etkinliğe Isparta'da ev sahipliği yapmanın onur ve gururunu yaşadıklarını vurgulayan Tutar, “Kurulan dostluklar ticaretle pekişirse daha kalıcı olacaktır. Biz de ITSO olarak ticaretin, yatırımın gelişmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz."

                ITSO Başkanı Tutar, yabancı misafirlere tarım ve turizmden bahsedildiğini özellikle elma üretiminin ön plana çıkarıldığını sözlerine ekledi.

Bu haber 246 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...