Günaydın müze inşaatını inceledi

14 Mart 2013 18:34

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın MHP İl ve İlçe yönetimi ile birlikte Gökçay Kavşağında inşası devam eden Etnografya müzesinde incelemelerde bulundu. Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta iki binayı birleştiren köprünün beton dökümü sırasında çökmüştü. Müteahhit firma çöken bu köprüyü hemen onararak yeniden kalıplarını çaktı ve beton dökümü yapıldı. Bugünlerde ise binanın kule inşaatı devam etmektedir. İnşaat çalışmalarını yakından inceleyen Günaydın, bu incelemesine MHP İl 2. Başkanı Atilla Kurtul ve Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ve yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdi. Günaydın yönetim kurulu üyelerine inşaat hakkında geniş bilgi verdi. İnşaat çalışmalarını yakından inceleyen bir kişi daha vardı. Binanın yapılmasına sebep olan ve 40 yıldır topladığı Kilimleri Belediyeye bağışlayan İsmail Ateş’de inşaatı yerinde inceleyenler arasında idi.

Günaydın incelemesi sonrasında kısa bir açıklamada bulunurken, geçen hafta meydana gelen talihsiz kaza yaşandığını ancak yaşanan bu kazanın inşaatta hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Günaydın, Isparta’nın simgesi ile özdeşmiş ve şehrimizin tarihini anlatan çok özel bir bina olacaktır. Depreme dayanıklı ve mimari açıdan harikulade bir bina olacaktır. İnşaatın yapımının uzun yıllara sari olması gerekirken biz 6 ayda tamamlayacağız. Kaymakkapı meydanında sergilediğimiz gül motiflerimizin asıl merkezi de burasıdır. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Kilimleri Isparta Belediyesine bağışlayan İsmail Ateş’de kilim toplama merakının Amerikalılardan kaynaklandığını belirterek, “görev yaptığım ilçede Amerikadan gelen turistlerin beldemizdeki kilimleri satın alarak ülkelerine götürdüğünü gördüm. Türk milletinin kültürünü nakşettiği bu kilimlerin ülkemizde kalması gerektiğine inanarak yıllarca aldığım maaş ile Toroslarda kilim ve çeşitli tarihi objeler topladım. Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Benim bu çalışmalarımı yapılan bu müze ile ölümsüzleştirecek” dedi.

 

 

Bu haber 733 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...