TKDK 8. Başvuru Çağrı İlanına Çıktı

7 Aralık 2019 12:38

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2014-2020 IPARD Programı (IPARD II Dönemi) Sekizinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı.

İŞTE SEKİZİNCİ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 25 Kasım 2019 tarihinde Sekizinci Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır.

DESTEKLENECEK SEKTÖRLER VE DESTEK BÜTÇESİ

Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” (Gıda işleme ve pazarlama)

tedbirinden yalnızca makine-ekipman hizmet ve görünürlük alıntıları desteğine ilişkin başvurular kabul edilecektir.

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir:

TEDBİR ADI        

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar (103)

SEKTÖR KODU                  SEKTÖR ADI                      

103-1     Süt ve Süt Ürünlerinin işlenmesi ve Pazarlanması             

103-2     Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-3     Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-4     Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

103-5     Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması

DESTEK ORANI                  %40-50

TOPLAM DESTEK BÜTÇESİ (AVRO)            50.000.000

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 02.01.2020 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK II Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır.

Online Proje Başvuru Sistemi 28.01.2020 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır.

Başvuruların son teslim tarihi 31.01.2020. saat 18:00’dir.

Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

YATIRIM SÜRELERİ

Sekizinci Başvuru Çağrı İlam kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri en fazla 12 (on iki) ay olarak planlanmalıdır.

BAŞVURULAR İLE İLGİLİ BİLGİLER

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 8.0) Kurumumuzun resmi ınternet adresinden www.tkdk.gov.tr temin edilmelidir.

Ayrıca Isparta İl Koordinatörlüğümüze, Eğirdir Yolu Üzen İl Özel İdaresi Yerleşkesi/ISPARTA adresinden ve 0246 224 38 00 No’lu telefondan ulaşılabilir.

İlanen Duyurulur.

 8. ÇAĞRIDA UYGULANACAK DEĞİŞİKLİKLER

Süt ve s t ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe süt işleyen işletmeler ve süt toplama merkezleri için önceki çağrılardaki 70 ton/gün olan üst kapasite sınırları kaldırılmıştır. Böylece süt toplama merkezleri için herhangi bir alt ve üst limit kalmamış iken süt işleyen işletmeler için sadece

10 ton/gün alt limit şartı aranacaktır.

Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe, daha önce sadece narenciye, plantain ve sert kabuklu meyvelerin kurutulması için destek varken bu çağrı ile web sitemizde yayınlanan meyve ve sebze listesindeki tüm ürünlerin kurutulması ve dondurulması da desteklenecektir.

Dondurma ve şoklama işlemleri için gerekli makine-ekipmanlar uygun harcama listesine eklene­cektir.

Süt işleme ve toplama, et işleme (kesimhaneler hariç), meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi sektörle inde soğutuculu araç (motorlu taşıt ve soğutma tankı/kasası birlikte) destek kapsamına alınacaktır.

8. çağrıda sadece makine-ekipman alımı ve işletmenin öz tüketimi için yenilenebilir enerji yatırımlarına destek verilecektir. Projesinde yapım işi yer alan başvuru sahipleri söz konusu harcamaları Kendileri karşılamak şartı ile başvuru sunabilirler.

8. Sekizinci çağrı ilanı çerçevesinde, uygun harcamalara ait alt ve üst limitlerin hesaplanmasında Avro kuru 1 Avro=6,1885 TL olarak kullanılacaktır.

Bu doküman bilgilendirme amaçlı olup, 8. Çağrı kapsamında yayınlanmış olan Başvuru Çağrı Rehberi ve ilgili diğer dokümanlarda yer alan bilgiler esastır.

 

 

Bu haber 274 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...