“Eğitim ile büyüyen Isparta’yız”

10 Aralık 2019 17:46

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Devlet okulları, her geçen gün artan özel okulları ve toplamda 90 bin öğrenciye sahip 2 üniversitesi ile son derece dinamik ve büyük bir kent olma gururunu yaşıyoruz” dedi.

Boğaziçi Koleji’nin yeni yerleşkesi törenle açıldı. TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’nın eğitim ile sürekli büyüdüğünü, dinamik bir şehir olduğunu söyledi. Açılış töreninde konuşan Bilgiç, “15 yıl önce 5 hocamız yola çıkmışlar. Dershane olarak başladılar, daha sonra Halıkent’te Boğaziçi Koleji oldular. Şimdi de öğrencilerine en iyi hizmeti verecek, her ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir tesis kurdular. Bu alanda başarılıyız. Devlet okullarımız ile her geçen gün artan özel okullarımız ile Öğrenci sayısı 90 bini bulan 2 üniversitemiz ile son derece dinamik, büyük bir kent olmanın gururunu yaşıyoruz. Eğitim noktasında çok daha iyi noktalara geleceğiz” dedi.

Milletvekili Mehmet Gökgöz de Boğaziçi kurucularını eğitimin kahramanları ilan ederek yatırım için teşekkür etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise “Isparta Belediyesi ve şahsım adına bu yatırımdan ötürü teşekkür ederim. Isparta’ya hayırlı-uğurlu olsun. Şehrimizin eğitimi çok güzel yerlerde. Geçmişten günümüze çok güzel çalışmalar yapılmış. Önümüzdeki süreçte eğitimimiz daha değer kazanacaktır. Bu hizmetin eğitim ve öğretime katkısından ziyade ekonomik değeri de gözardı edilemez. Buralara getirdiğimiz hizmetler bu gibi işletmelerin verdiği vergiler ile oluyor. 500 öğrenci, 75 istihdam. Vergi veren, ekonomiye değer katan bir tesis. 5 öğretmen 15 yıldır istikrarlı bir şekilde bugünlere gelmişler ve beraberliklerini bu yeni okul ile taçlandırmışlar. Katkılarından ötürü teşekkür ederiz” diye konuştu

 

 

Bu haber 270 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...