“Gülistan Mahallesine kapalı Pazar Kompleksi yapılmalı “

13 Aralık 2019 17:28

8 yaşından bu yana pazarcılık yapan Oda Başkanı Hasan Demir’e göre; Gülistan Mahallesi’ndeki meydana yeraltı otopark olan 4 katlı kapalı pazar yapılmalı, bölgesel pazar olarak hizmete sunulmalı.

Hasan Balaman’ın başkanlığı döneminde Fevzi Paşa İlkokulu çevresinde başlatılan Salı Pazarı geleneği, aslında hayatı felç ediyor ama vatandaş için büyük kolaylık. Özellikle Pirimehmet,  Bağlar, Yayla, Gülistan, Sanayi ve bu çevrede oturan vatandaşlar için Salı Pazarı büyük kolaylık sağlıyor. Ancak yerinin tam şehir merkezinde olması Isparta trafiğine Salı kabusu yaşatıyor, bölgedeki esnaf o günü tatil ilan ediyor, çünkü iş yapamıyor. Yangın, hastalık ve benzeri durumlar ise Allah’a emanet. Olası büyük bir yangında itfaiyenin Salı pazarı içerisine giremeyeceği ve müdahale edemeyeceği belirtiliyor.

Madalyonun bir yüzü böyle. Diğer tarafında ise zor şartlara rağmen rızkını çıkarmaya çalışan pazarcı esnafı. Uzun zamandır Salı pazarı içerisinde ticaretini yapan esnaflar, doğal olarak pazarın kalkmamasını istiyor. Isparta Gazetesi olarak Salı Pazarı tartışmalarını Manavlar ve Sebzeciler Odası Başkanı Hasan Demir’e sorduk. 8 yaşından bu yana pazarcılık yapan Oda Başkanı Demir, Salı Pazarı’nın kalkma olasılığının var olduğunu söyledi o çözümü anlattı. Demir’in Salı Pazarı’ını kaldırma çözümü şöyle:

“Salı Pazarı birçok esnaf grubumuz için çok önemli. O pazarda sadece bizim esnafımız yok. Pazarcılar Odası, Tuhafiyeciler Odası, Ayakkabıcılar Odası, Terziler Odası, Bakkallar Odası ve Isparta Ticaret-Sanayi Odası’na bağlı esnaflarımız var. 1000 dolayında esnaf bu pazardan ve diğer pazarlardan ekmek yiyor. İlimizin Pazar geleneği oldukça iyi. İnsanlar hizmetten memnun. Kaliteli hizmet veriliyor. Pazarlarda tartışma, kavga yok. Belediye ile ilişkiler, zabıta ile ilişkiler çok iyi. Her türlü kolaylık sağlanıyor. Diğer illere bizim esnafımız alınmıyor, Isparta’ya da diğer esnaflar gelemiyor.

Salı Pazarı konusu her zaman konuşuluyor. Kaldırılsın demek çok kolay. Bir şeyi kaldırmak sözde kolay ama yapmak. Esnafı ne yapacaksınız? Yerleşik bir esnaf var. Bize göre bunun bir çözümü var. Isparta’da bölgesel pazarlaşma artıyor. Yedişehitler Pazarı, Halıkent Pazarı ve Davraz Kapalı Pazarı bir bölgesel pazardır. Yerleşmiştir, esnaflar da memnundur. Salı Pazarı’nı kaldırmak istiyorsanız Gülistan’da bir bölgesel  Pazar oluşturmak zorundasınız. Gülistan’da bulunan meydan, Cumartesi pazarı kurulan o meydan modern bir Pazar haline dönüştürülebilir. Bizim önerimiz 4 katlı Kapalı Pazar Kompleksi. Altı otopark, üstü 4 kat kapalı Pazar yeri olan bir kompleks burada yapılmadan Salı Pazarı’nı kaldıramazsınız. Gülistan’da böylece bir bölgesel Pazar oluşur o zaman bölgeye yakın yerlerdeki semt pazarlarını kaldırabilirsiniz. İnsanlar da satıcılar da memnun olur. Yeraltı otoparkına pazarcılarımız araçlarını koyabilir, mal indirip-bindirmeyi daha rahatlıkla yapabilir.”

Isparta’da 16 Pazar kuruluyor

Pazartesi: Fatih- Zafer, Doğancı- Muzaffer Türkeş.

Salı: Çarşı, Binbirevler, Gülcü

Çarşamba: Davraz

Perşembe: Hızırbey

Cuma: Yedişehitler, Halife Sultan

Cumartesi: Gülistan, Halıkent, Işıkkent, Çünür TOKİ, Akkent

Pazar: Karaağaç, Mehmet Tönge.

 

Bu haber 307 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...