Havacılıkta Kadın Detaycılığı konferansı gerçekleştirildi

14 Aralık 2019 13:12

ISUBÜ  Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen "Havacılıkta Kadın Detaycılığı" adlı konferans Ziraat Fakültesi Anfisi'nde düzenlendi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen "Havacılıkta Kadın Detaycılığı" adlı konferans dün saat: 13.30'da Ziraat Fakültesi Anfisi'nde gerçekleştirildi. Konferans, saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okunduktan sonra başladı ve Teknoloji Fakultesi'nin tanıtım filmi izlendi.

Konferansta ilk olarak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş konuşma yaptı. Selbaş; " Son yıllarda ülkemizde çok güzel şeyler oluyor özellikle havacılık sektöründe , bir bayan Mühendis olarak Selma Aydın hanımın böyle bir projede yol olması çok güzel bir durum kendisine de buradan çok teşekkür ediyorum." dedi.

Makina Mühendisi Selma Aydın öğrencilere kendisinden ve meslek ile ilgili yaptıklarından bahsetti. Aydın, konuşmasında Yabancı Dil 'in ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Aydın, öğrencilere; "Ömrünüz çalışmak ile geçsin bu müthiş bir şey çalışmaktan duyacağınız mutluluk ve duyacağınız bu haz gerçekten çok güzel birşey."dedi.

 Aydın, öğrencilere "TUSAŞ Projeleri" ile ilgili bilgi verme amaçlı sunum yaptı ve TUSAŞ hakkında; "TUSAŞ çok büyük üretim imkanlarına sahip bir firma bu sebepten dolayı işimizi çok ciddiye almak zorundayız." dedi.

Aydı n "Helikopter Programları" konusu hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Aydın, öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdi ve TUSAŞ 'da staj yapmak isteyen öğrencilere "Bizim nitelikli ve azimli çalışan insanlara ihtiyacımız var." dedi.

Konferans sonunda Prof.Dr. Reşat SELBAŞ tarafından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi adına, Selma Aydın 'a Teşekkür Belgesi ve Hediye takdim edildi. Konferans çıkışında Selma Aydın, Prof.Dr. Reşat Selbaş ve öğrenciler ile toplu fotoğraf çekildi. Konferans yaklaşık 2 saat sürdü.

 

Bu haber 328 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...