Isparta Belediyesi´nden Örnek Satranç Merkezi

15 Mart 2013 21:20

Isparta Belediyesi tarafından 25 Temmuz 2012 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Belediye Satranç Merkezi nezih bir ortamda satrançseverle buluşmaya devam ediyor. Özel mimari yapısıyla Osmanlı mimarisini anımsatan iki katlı bina, beş satranç eğitim odası, idari ofisi, masa tenisi salonu ve mutfak bölümlerinden oluşuyor. Satranç eğitimleri son teknoloji ile donatılan kulüp merkezinde yer alan projeksiyon cihazları, bilgisayar ve internet destekleriyle profesyonelce veriliyor.

On kişilik gruplar halinde verilen eğitimlerde, temel bilgiler ve oyun stratejilerinin yanı sıra, çocuklara planlı hareket etmenin önemi ve gerekliliği kavramaları aktarılarak, günlük yaşamda daha düzenli ve planlı hareket etmeleri hedefleniyor. Çalışmalara katılmak isteyen sporcular Belediye Satranç Spor Kulübüne müracaat edebiliyor veya sadece satranç oynamak isteyen çocuklar gün boyunca satranç merkezinden faydalanabiliyor.

2012 yılında 15 sporcu ile satranç hayatına başlayan kulüp, 2013 yılında 35 lisanslı sporcu olmak üzere, yaklaşık 100 sporcu ile çalışmalarına devam ediyor. Sınıf grupları sporcuların oyun seviyelerine göre düzenleniyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın satrancın çocuklara faydaları hususuna dikkat çekerek, hayatlarının her aşamasında kendilerine artı katacak bu spora tüm yerel yönetimlerin sahip çıkması gerekliliğini savunuyor.

Isparta Belediyesi bedensel zeka kapsamı içerisinde yer alan spor faaliyetleri ile çocukları sadece spora yönlendirmekle kalmayıp, mantık-matematik zeka, sosyal zeka ve içsel zekalarına da katkı sağlananacığı düşüncesini benimsemiş bir belediye olarak tüm belediyelere örnek oluyor. Ayrıca Belediye, çocukların bu gelişimleri sırasında eğlenmelerine ve sosyalleşmelerine de ciddi önem veriyor.

Isparta Belediye Spor'un ana hedefi Isparta'da her yaşta ve herkese sağlıklı koşullar içerisinde spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve sporu sevdirmek. Başkan Günaydın çocukların ve gençlerin çok önemli bir bölümünün zamanlarını bilgisayar başında sanal bir ortamda geçirdiğini, spor yapan çocukların dayanışmayı, yardımlaşmayı, mücadele etmeyi, kazanma ve kaybetme duygularını öğrenerek gerçek yaşamın içerisinde sosyal bir ortamda yer aldıklarını düşünüyor.

Isparta Belediye Satranç Spor Kulübü sevginin, bilginin, dostluğun ve başarının bir arada olduğu satranç ailemize tüm satranç severleri bekliyor.

Bu haber 1393 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...