TARİHİ TAŞ BİNA İÇLER ACISI DURUMDA..

17 Aralık 2019 15:46

İsteyen istediği şekilde girebiliyor, binanın içerisinde ‘adam öldürseler’ kimsenin ruhu duymayacak. Mahalle halkı tedirgin...

Isparta Devlet Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’ne taşınmasından sonra atıl alan Taş Bina (eski Devlet Hastanesi) şimdi ne amaçla kullanıldığı belli değil. Henüz nasıl ve ne şekilde değerlendirileceği belli olmayan taş bina resmen gayri meşru işler için otel olarak kullanılıyor. Her türlü kötü alışkanlığın mekanı haline gelen taş binaya giriş-çıkış yapmak çok kolay. Kapısı açık bırakılan taş binanın en üst katı yatak odası olarak dizayn edilmiş. Madde bağımlıları için de mekan haline gelen taş binanın içinde adam öldürseler kimsenin ruhu duymayacak şekildi.

Doğancı Mahallesi Muhtarlığı, taş binanın bu durumundan oldukça rahatsız. Mahalle Muhtarı Ali Divarcı, çevrede birkaç tane okul olduğunu ve çocuklar adına tedirgin olduklarını söyledi. Divarcı, “konuyla ilgili yetkili makamlara başvurumuzu yaptık. Bu binanın giriş ve çıkış güvenliği mutlaka sağlanmalı. Kimse buraya elini kolunu sallayarak girememeli. Burası şu an kötü olaylara ve kötü insanlara mekan olmuş durumda. Çocuklarımız adına, kızlarımız adına endişeliyiz, tedirginiz. Biran önce tedbir alınmasını istiyoruz” dedi.

 

Bu haber 284 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...