Gülcü Mezarlığı ilgi bekliyor

17 Aralık 2019 15:47

Gülcü Mahallesinde bulunan mezarlığın 6 Asıra dayanan bir geçmişi bulunduğunu belirten muhtar ‘Elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz’ diyerek yetkililerden yardım istedi.

Isparta’nın en eski yerleşim alanlarından bir olma özelliğine sahip olan Gülcü Mahallesi 600 yıllık mezarlığı ile dikkat çekiyor. Mahalle muhtarı Hüseyin Eroğlu, uzman ekipler tarafından mezarlıkta bir inceleme yapıldığını ve Peygamber Muhammed (SAV)’in Seyyidlerinden Bediüzzaman Said-i Nursi’nin müridlerine varıncaya kadar çok sayıda mübarek insanın bu mezarlıkta meftun olduğunu belirtti

 Muhtar Eroğlu, bahsini ettiği kabirler hakkında bilgi sahibi olan çok sayıda yabancının mezarlığı ziyaret ettiğini dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada mezarlık girişinde bir türbemiz var. Aldan Dede türbesi. Halife Sultan’ın damadı olan bu mübarek zatın sandukasının yanısıra mezarlıkta bulunan çok eski mezar taşlarına baktığımızda 6 asır öncesine ait mezarlar var. Bu mezarların 6 tanesinin Peygamber Efendimizin Seyyidlerinden olduğu bilgisine ulaştık. Yine dönemin ulemalarından Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin –Hizmeti Kuraniyede kuvvetli arkadaşım ve tarik-i hakda ve ebed yolunda eniz yoldaşım dediği Binbaşı Ahmet Asım Önerdem’in mezarı da buradadır. En çok ziyaret edilen mezarlardan biri de bu mezardır.”

GÖRÜNTÜDEN UTANIYORUM

Bu kadar sık ziyaret edilen mezarlığın oldukça bakımsız olduğundan söz eden Muhtar Hüseyin Eroğlu, ‘İçeride o kadar çok gereksiz taş kaya var ki bunların temizlenmesi lazım. Buraya gelen bir yabancı rahatça kabir ziyaretinde bulunması lazım. Ama ne yazık ki mezarlığımızda bir tertip düzen yok’ diye sitem etti.

GÜLCÜ İSMAİL EFENDİNİN KABRİ DE BURADA

Mahalleye ismini veren ve Isparta’nın gül kenti olmasına vesile olan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’nin de kabrinin bu mezarlıkta yer aldığını anımsatan muhtar Eroğlu, Gülcü Mahallesi mezarlığının inanç turizmi kapsamında değerlendirilmesi için yetkililerden yardım istediğini bildirdi.

Bu haber 324 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...