Sağlık Müdürlüğü ekipleri Taş Bina’yı temizledi

18 Aralık 2019 17:32

Isparta’da eski Devlet Hastanesi binadaki olumsuzluklar konusu basına yansıyınca İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Dün sabah saatlerinde çok sayıda işçi ile binaya gelen yetkililer hastane içerisinde kalan ne kadar malzeme varsa binadan dışarı atarak temizliğe başladılar.

MUHTAR TEŞEKKÜR ETTİ

Hastanenin bulunduğu Doğancı Mahallesi’nin Muhtarı Ali Divarcı, yetkililerin harekete geçerek binayı güvenlik altına alma yönünde attıkları adımdan memnuniyet duyduklarını belirterek, ‘Burada yaşanan ve hoş olmayan şeylerden sonra Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin binada temizliğe başlaması mahalle halkı olarak bizi rahatlattı. Bundan dolayı yetkililere teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

KAMYONLARCA PİSLİK VAR

Eski hastane bina içerisinde işe yaramaz diye bırakılan yatak, yastık, battaniye, tıbbi malzeme, kırtasiye malzemeleri, arşiv dosyaları, sıhhi tesisat malzemeleri gibi çok miktarda eşya bulunuyor. Yaklaşık 10 kişilik bir ekip ağız ve burunlarını toz maskesi ile kapatarak bina içerisinde bulunan malzemeleri toplayarak hastane binasının camından bahçeye atarak temizlik işine başladı.

Aşağıda toplanan malzemelerin daha sonra kamyonlarla buradan alınarak imha edilmek üzere başka bir yere taşınacağı öğrenildi.

MAHALLE HALKI RAHATLADI

Hastanenin taşınması ile birlikte atıl duruma gelen ve isteyen herkesin rahatça girebileceği şekilde kapısı açık kalan binaya 2 yıldır giren çıkanın belli olmadığını ve fuhuş dahil her türlü olumsuzluğun yaşandığını belirten mahalle halkı, şimdi önlem alınmasıyla birlikte rahat bir nefes aldı.

 

Bu haber 306 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...