TMSF ile protokol imzalandı, ITKM inşaatı başlıyor

19 Aralık 2019 16:09

Isparta’da yapımı yılan hikayesine dönen ve 22 yıldır tamamlanamayan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) nihayet tamamlanacak. Belediye ile TMSF arasında dün imzalanan protokolle inşaat Ocak ayında başlayacak ve inşaatın ilk etabı Temmuz ayında sona erecek. İnşaatın tamamı ise iki yılda bitecek. 

Isparta’nın 22 yıllık geçmişine damga vuran ve şehrin ortasında adeta bir ‘enkaz’ gibi kalan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi için yıllar sonra nihayet önemli bir adım atıldı. Yıllardır sürüncemede bırakıldığı için tamamlanamayan ve Isparta halkının da adeta ‘illallah’ çektiği inşaatın tamamlanması için Isparta Belediyesi ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında törenle protokol imzalandı.

TMSF BAŞKANI GÜLAL VE

HEYETİ ISPARTA’YA GELDİ

Dün saat 11.00’de ITKM yerleşkesinde gerçekleştirilen protokol imza törenine; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal ve diğer TMSF yetkilileri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, Isparta Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞDEĞİRMEN; “BİZ İŞİN ŞU OLDU,

BU OLDU TARAFINDA DEĞİLİZ”

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, söz konusu yapının 22 yıldır Isparta için adeta yılan hikayesine döndüğünü belirterek; “Biz, artık bu saatten sonra inşaatın şöyle olmuş, böyle olmuşunda değiliz. Biz, bu inşaatın bir an önce bitirilmesinden yanayız. Bu konuda bizlere destek veren TMSF Başkanımız sayın Muhiddin beye ve heyetine çok teşekkür ediyorum.

Bilindiği gibi ben seçimler öncesinde Isparta halkımıza buranın bitirilmesi konusunda söz verdik ve bu sözümün sonuna kadar arkasındayım. Evet, Allah’ın izniyle burayı bitirerek Isparta halkının hizmetine sunacağız. İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında ITKM’nin Camisini hizmete açmıştık. Bunu da 31 Mayıs 2019 tarihinde tam da Kadir Gecesi günü yani böylesine mübarek bir gecede yapmıştık.

Bugün burada sayın TMSF Başkanımızla inşaatın bitirilmesi noktasında bir protokol imzalayacağız. Böylelikle, inşaatın kalan bölümleri de TMSF tarafından en kısa zamanda yapılarak tamamlanacak. Ben, bu konuda bizlere destek veren başta TMSF Başkanımız ve heyeti olmak üzere Milletvekillerimize ve Ak Parti teşkilatımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

GÜLAL; “ITKM’Yİ BİTİRME AŞAMASINA

BAŞDEĞİRMEN’İN KARARLI DURUŞU GETİRMİŞTİR”

Törende daha sonra kürsüye Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Güla geldi. Gülal da konuşmasında; “Daha önce hiç gelmediğim Isparta’ya benim bu ikinci gelişim. Muhtemelen bundan sonra da sık sık geleceğim. Ben 3 yıl önce TMSF Başkanı oldum ve o günden bu güne Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi konusu bizim gündemimizde. Tabiki şehrin ortasında kalmış olan bu hantal yapının tamamlanması gerekmektedir. Bizi, TMSF olarak heyecanlandıran ve umutlandıran sayın Şükrü Başkanın kararlı duruşu oldu. Kendisi böyle kararlı durumu olması burayı yine sürüncemede kalırdı. Kendisinin ortaya koyduğu bu iradesinden dolayı kutluyorum.

Evet, bugün burada bizler TMSF olarak Isparta Belediyesi ile bir protokol imzalayacağız ve bu protokolün ardından Ocak ayının başında ITKM’nin inşaatına başlayacağız. İlk etabını ise Temmuz sonu, Ağustos ayı başında bitirerek hizmete açacağız. İnşaatın tamamını ise 24 ay içerisinde bitireceğiz. İnşaallah, bugün olduğu gibi, buranın tamamlanmasından sonra da TMSF olarak yine Isparta’ya gelerek buranın açılışı bize nasip olur diye düşünüyorum. Isparta’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

PROTOKOL İMZALANDI

Törende yapılan konuşmaların ardından Isparta Belediyesi ile TMSF arasında ITKM inşaatını bitirilmesine yönelik protokol imzalandı. Protokole Isparta Belediyesi adına imzayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen atarken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) adına ise Başkan Muhiddin Gülal imza koydu.

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...