Sağlık İdarecileri Günü SDÜ’de Kutlandı

20 Aralık 2019 17:58

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü ile Genç Yeşilay Topluluğunca düzenlenen “18 Aralık Sağlık İdarecileri Günü” etkinliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

“KENDİMİZİ NE KADAR GELİŞTİRİRSEK FIRSATLARA O KADAR YAKIN OLURUZ”

Etkinliğin açış konuşmasını yapan İİBF Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ramazan Erdem, sağlık sektörünün hızla geliştiğine ve kalifiyeli eleman ihtiyacının her geçen gün arttığına vurgu yaparak  “Gelecek kaygısının hâkim olduğu bu dönemde ne kadar kendimizi geliştirip tecrübe sahibi olursak o kadar fırsatlara yakın oluruz.” dedi.

Türkiye Sağlık Politikaları Enstitüsü (TÜSPE) Başkanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Yıldırım ise “Geleceğin Sağlık Yöneticileri” konulu sunumunda yeterliliklerin artırılmasının, eğitim programları ile kişisel gelişimin sağlık sektöründe ortaya çıkan yeni kavramlara ışık tutacağını söyledi.

“GENEL, TEKNOLOJİK, POLİTİK VE YÖNETİMSEL EĞİLİMLER GELECEK SAĞLIK YÖNETİMİNİN ÖNEMLİ UNSURLARIDIR”

Sağlık sektörünün geleceğinde yer alan üç temel başlığa dikkat çeken Prof. Dr. Yıldırım, “Bilgi ve teknoloji konusuna yeni boyut kazandıran ‘genel eğilimler’, biyoteknoloji, dijital sağlık ve inovatif makineleri içerisinde barındıran ‘teknolojik eğilimler’, düzenlemeler ile yeni müfredatı içerisine alan ‘politik ve yönetimsel eğilimler’ gelecek sağlık yönetiminin önemli unsurlarıdır.” dedi.

Türkiye’de birçok ilde faaliyete geçen şehir hastanelerinin hastalara sunmuş olduğu hizmetlere değinen Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. F. Ruşen Keskin, “Bugün bulunduğu bölgeye hizmet veren Isparta Şehir Hastanesinden hem hastalar hem de çalışanlar gayet memnunlar.” diye konuştu.

Isparta Şehir Hastanesinin bölgeye hizmet eden bir hastane olduğuna dikkati çeken Uzm. Dr. Keskin, “755 yataklı hastanemiz Türkiye’de açılan üçüncü şehir hastanesidir. Sunduğu sağlık hizmeti ile çevre illerden gelen hastaların tercihi olmaktadır.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Mersin Özel Erdemli Yenişehir Hastanesi Kalite Direktörü Nimet Koca, Isparta Şehir Hastanesi Tıbbi Doküman Sekreteri İbrahim Salih Çekim, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa Zeybek ve SGK Denetmen Yardımcısı Muhammet Ağdaş’ın katılımı ile gerçekleşen panele geçildi.

Mersin Özel Erdemli Yenişehir Hastanesi Kalite Direktörü Nimet Koca, öğrencilerin mezuniyetten sonra yaşadığı sürece değinerek şunları söyledi: “Stajyerlik zamanında verilen işleri küçümsemeyin ve işi ayırt etmeden çalışın. İş hayatınızda sahip olduğunuz en küçük tecrübe bile size yardımcı olacaktır.”

Hedeflerin doğru şekilde belirlenmesinin önemine dikkat çeken Isparta Şehir Hastanesi Tıbbi Doküman Sekreteri İbrahim Salih Çekim ise kariyer yolculuğundan söz ederek şunları kaydetti:  “Lisans öğrenimimi yarıda bırakarak ön lisans programına geçtim ve düzenli bir çalışma ile atandım. Karar verirken yol haritanızı iyi çizmelisiniz. Konferanslar, seminerler ve sosyal aktivitelere katılmanız kendinizi geliştirmenizde katkı sağlar.”

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğr. Gör. Mustafa Zeybek ve SGK Denetmen Yardımcısı Muhammet Ağdaş da iş hayatında edindikleri tecrübelerden bahsederek gelişen ve değişen sağlık sektöründe öğrencileri aydınlatacak bilgilendirmelerde bulundu.

 

Bu haber 279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...