Bugünün iletişim tomurcukları; geleceğin çiçekleri

21 Aralık 2019 12:51

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölümü 4.sınıf öğrencileri tarafından günümüzün en büyük problemlerinden ‘iletişimsizlik’ üzerine ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin şimdi ve gelecekte iletişim becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla empati kurma ve ön yargıları kırma içerikli oyunların yer aldığı bir proje etkinliği gerçekleştirildi.

SDÜİletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4.sınıf öğrencileri, Ahu Saban, Eda Nur Manav, Melike Baykay, Melike Çetin, Özge Aksu ve Tuğba Serel tarafından Profesyonel Halkla İlişkiler ve Tanıtım Araştırmaları dersi kapsamında ‘İletişim Tomurcukları’ adlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attılar. Proje etkinlikleri Isparta merkezde bulunan Fevzi Paşa İlkokulu, Ülkü İlkokulu ve Yılmaz Şener İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölüm Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Arklan tarafından verilen ödev kapsamında hazırlanan ve uygulanan proje etkinlikleri Isparta İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğün tarafından da tam destek görürken, etkinlikler gerçekleştirildikleri okullarda da idareciler ve öğretmenler tarafından da beğenilerek desteklendi. Proje dâhilindeki okulların idareci ve öğretmenleri projenin gerek içeriği gerekse işlenişinin çok eğitici ve öğretici bir nitelik taşıdığını, söz konusu proje etkinliklerinin öğretmen ve öğrenciler için oldukça faydalı olduğunu bunun gibi eğitici etkinliklerin çeşitlerinin ve uygulanma sıklıklarının artırılması gerektiğini ifade ettiler.

Fevzi Paşa İlkokulu Müdürü Abdil Lorcu, okullarında gerçekleştirilen proje etkinliği sonrasında düşüncelerini; ‘’ Başta bu proje ödevini öğrencilerine veren Sdü İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Arklan’a, bu proje etkinliği için okulumuzu seçen değerli öğrencilerine teşekkür ediyorum. Bence iletişim saygıdır. Hayatımızı şekillendiren en önemli etkendir. İletişim konusunda yaşanan sorunları bir nebze olsun azaltmak ve küçük yaştaki öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmek adına beni ve öğretmen arkadaşlarımı onurlandırdı, öğrencilerimizi ise sevindirdi. Projenin gerçekleştirilmesi için öğrenci arkadaşlarımıza her konuda yardımcı olmaya çalıştık. Böyle eğitici ve öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak projelere okullarımızın kapıları sonuna kadar açıktır’’ sözleriyle ifade etti.

 

 

Bu haber 270 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...