Kasaplar A’dan Z’ye bilgilendirildi

15 Mart 2013 21:33

5 Mart itibariyle Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde kırmızı ve kanatlı et ve et ürünlerinin satış koşullarında önemli değişikliklere gidildi. Bu anlamda kasaplar da yapılan değişikler konusunda yetkili kişilerce bilgilendirildi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği toplantı salonunda yeniden düzenlenen Genel Hijyen Yönetmeliği ve Et ve Et Ürünleri Tebliği konularında kasap esnafına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürü Cenk Şölen, Gıda ve Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli, Isparta Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanı Nuri Erdeğer ile çok sayıda kasap katıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri açış konuşmasında kasaplarda hijyen koşullarının önemine değinerek 5 Mart'ta yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri tebliğinde kırmızı ve kanatlı et ve et ürünlerinin satış koşullarında önemli değişiklikler geldiğini belirtti.

BU İŞTE VİCDANİ SORUMLULUK ÇOK ÖNEMLİ

Toplantıya katılan İI Müdürü Cenk Şölen de gıda denetim hizmetlerinde 2004 yılından bu yana önemli bir farkındalık yaratıldığını belirterek, gıda denetim görevinin hem yasal bir görev olduğunu hem de vicdani boyutunun bulunduğunu ve çalışanların bu sorumluluk duygusu ile hareket etmesi gerektiğini belirtti. Şölen, gıdanın tarladan sofraya, hayvanın doğumundan tüketicinin çatalına gelene kadar izlenebilirliğinin sağlanması gerektiğini, tüm gıda sektöründe olduğu gibi kasapların da bu bilinçle hareket edeceklerine olan inancını dile getirdi.

YENİ DÜZENLEME ANLATILDI

Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Vedat Halıcıoğlu, Perakende İşletmelerde Gıda Hijyen Gereklilikleri konulu sunum yaptı. Öte yandan Veteriner Hekim Orhan Bilgin tarafından 5 Mart’ta yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri Tebliği ile kasapların bu tebliğ kapsamında üretebilecekleri ürünler, bu ürünlerin satış reyonunda sergilenme şekli ve etiketleme kuralları konularında geniş, bir bilgilendirme yapıldı.

 

 

Bu haber 671 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...