Isparta’dan 59 proje katıldı

15 Mart 2013 21:35

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın 2012 Mali Destek Programı başvuru süreci tamamlandı. Ar-Ge yenilikçilik odaklı sanayinin desteklenmesi, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ve alternatif turizmin geliştirilmesi başlıkları altındaki 20 milyon TL bütçeli mali destek programı için Batı Akdeniz Bölgesi'nden 239 üretim ve istihdama dayalı proje hazırlandı. Bunun 59’u Isparta’dan.

BAKA Isparta merkez teşkilatı, Antalya Yatırım Destek Ofisi ve Burdur Yatırım Destek Ofisi, kar amacı gütmeyen kuruluşların projelerini 12 Mart'a kadar, kar amacı güden işletmelerin projelerini ise 13 Mart'a kadar kabul etti. Ar-Ge yenilikçilik odaklı sanayinin desteklenmesi, tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi ve alternatif turizmin geliştirilmesi başlıkları altındaki 20 milyon TL bütçeli mali destek programı için Batı Akdeniz Bölgesi'nden 239 üretim ve istihdama dayalı proje hazırlandı.

YATIRIMA ALINAN PROJEYE YÜZDE

50 DEVLET DESTEĞİ SAĞLANACAK

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Mali Destek Programı başvuru sürecinde Antalya, Isparta ve Burdur'dan toplam 239 proje sunulduğunu açıkladı. Kar amacı güden ve gütmeyen kuruluşlar tarafından Antalya'dan 141, Isparta'dan 59, Burdur'dan da 39 proje hazırlanıp, BAKA'ya sunulduğunu bildiren Engin, projelerin tarım, turizm ve Ar-Ge başlıkları altında olduğunu ifade etti. Engin, “Kurumumuza tarım alanında Antalya'dan 36, Burdur'dan 6, Isparta'dan 13 proje, turizm alanında Antalya'dan 47, Burdur'dan 7, Isparta'dan 14, Ar-Ge alanında ise Antalya'dan 59, Burdur'dan 26, Isparta'dan 32 proje sunulmuştur. Proje değerlendirme süreci kapsamında kurumumuza sunulan projeler Bağımsız değerlendiriciler tarafından incelendikten sonra 7 kişilik üst değerlendirme kuruluna gelecek. Burada yapılacak değerlendirmeden sonra onay için Yönetim Kurulu'na sunulacak. 2012 Mali Destek Programı kapsamında toplamda 20 milyon TL'lik destek sağlanacak. Desteklenecek projeye yatırım maliyetinin yüzde 50'si oranında hibe destek verilecek” dedi.

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...