KOSGEB dolandırıcılarına dikkat!

15 Mart 2013 21:36

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Kurumu İl Müdürü Yurdun Yıldırım, son zamanlarda kurumlarının adını kullanarak dolandırıcılık yapıldığı yönünde şikâyetler aldıklarını, işletme sahiplerine dikkat etmeleri hususunda duyuruda bulundu.

Sonunda bu da oldu. Kendini Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Kurumu (KOSGEB) ile ortaklaşa çalıştıklarını ve belli bir para karşılığında devletten destek alacaklarını belirten dolandırıcılar çok sayıda işletme sahibinin canını yakmış durumda. Bu anlamda işletme sahiplerine ve girişimcilere uyarılarda bulunan KOSGEB İl Müdürü Yıldırım, “Dolandırıcılar adımızı kullanarak kişilere ‘size destek çıkaracağız’ diyerek telefon açıyorlar. Sonra ‘şu hesaba para aktarın’ diyorlar. Bu konuda çok şikâyet gelmeye başladı. Kişinin iradesine biz karışamayız.

PARA DESTEĞİNDE BULUNAN KURUM NEDEN PARA İSTESİN?

Bir para yatırdıysa hukuki takibini kendisi yapması lazım. Biz uyarısını yapıyoruz. İşletme sahiplerimiz bunlara inanmasınlar. Bizim böyle bir uygulamamız yok. Herhangi bir danışmanlık firmasıyla da anlaşmamız yok. KOSGEB’in adını verip de arayanlara kimse itibar etmesin. Yoksa parasının gittiğiyle kalır. Biz KOSGEB Başkanlığı olarak tespit ettiklerimiz hakkında suç duyurusunda bulunduk. KOSGEB destekleri öne çıktığı için bizim adımızı kullanıyorlar. Vatandaşları, işletmeleri girişimcileri kandırmak isteyenlerin sayısı bir hayli arttı. Böyle bir durumla karşılaşırlarsa, hemen kolluk kuvvetlerine başvursunlar” dedi.

 

Bu haber 703 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...