İnsaf! Tuvaleti bile siyasi malzeme yaptılar

15 Mart 2013 21:37

Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, geçtiğimiz günlerde gazetemiz aracılığıyla da duyurduğumuz belediye ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü arasında çıkan Kavaklı Camii tuvaleti krizi sonrası ilk resmi açıklamayı yaptı. Uğurlu, tuvalet meselesinin tamamen belediyenin bir sorunuymuş bir aksettirilmeye çalışıldığını ancak gerçeğin öyle olmadığını savundu.

Zabıtadan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Altan Uğurlu, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yaşadıkları tuvalet krizine açıklık getirdi. Burada belediyenin tamamen iyi niyetli olmasına karşın bazı kimselerin ortalığı karıştırmaya çalıştığını ileri süren Uğurlu, gerçekleri anlattı. 

AMACIMIZ KÂR ELDE ETMEK DEĞİL

HİZMETİN AKSAMAMASINI SAĞLAMAKTI

Uğurlu, camii tuvaletinin ihalede işletilirken 4-5 dilekçeyle şikâyet edilmesinin ardından bu krizin patlak verdiğini belirtti. Ortada bir sorunun bulunmadığını ifade eden Uğurlu, olayı şöyle anlattı: “Kavaklı Camii tuvaletinin mülkiyeti bizim değil Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait. Biz burayı hizmetin kalitesi açısından ikimizde resmi kurum olduğumuz için kiraladık. Çalışmalar neticesinde ücretsiz kullandırmak zorundayız. Ücretsiz kullanınca da sıkıntılar oluyor. İnsanlarımız zarar veriyor. Temizlik olmuyor, hijyen olmuyor. Zarar veriyorlar kırıp dökülüyorlar. Daha düzenli tertipli olsun diye ihaleye çıktık. Bir katılımcı aldık, güzelce işletiyordu ama her ne hikmetse siyasi arenada kendine rant arayan insanlar bizi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne şikayet etmişler. Verilen hizmeti düşünmüyorlar başka şeyler düşünüyorlar. Vakıflar Bölge Müdürlüğü de bize yazı yazdı ve kapatılmasını istedi. Biz de ‘yasalara saygılıyız kapatalım’ dedik. Açıkçası kapatmayı da üstlenmek istemedik. Yoğun kullanılıyor burası çünkü. Hizmet aksayacaktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün bir yetkilisini çağırdık ve anlattık. Amacımız ‘kâr değil, kaliteli hizmet vermek’ dedik. ‘Birini görevlendirdik temizliğini yapıyor’ dedik. ‘Suç unsuru neresinde bu işin’ dedik. ‘Ticari amaç yok’ dedik. ‘Haklısınız dedi’ ama ‘4-5 tane dilekçe şikâyet var’ dedi. ‘Yapacak bir şey yok’ dedi. ‘Tamam’ dedik. ‘Oradaki işletmeciyi kaldıralım biz işletelim’ dedik. Bir süre belediye olarak biz işlettik. Cami derneğini devreye sokmak istedik. En azından hayır amacıyla derneğe gelir olur diye. Hizmet devam etsin istedik. Biz de destekleyelim dedik. ‘Yok dediler ihalesiz camii cemaatine veremiyoruz’ dediler. Biz de kızdık dedik ki ‘tamam o zaman elektriğini, suyunu keselim abonenizi olun, vuralım kilidi’ dedim ‘mantıklı mı?’ dedim. Bize ‘siz kilidi vurun kendimiz ihaleye çıkalım madem’ dediler. Çünkü halkın hizmeti aksıyor. Olurdu olmazdı derken tamam dedik iyice gerildik çünkü tuvaleti teslim ettik tutanaklar tutuldu. Kapattık. İhale yapacağız dediler bakalım ne yapıyorlar diye gözlemledim. 1 gece kapalı durdu.

TUVALET 1 GECE KAPALI DURDU HALK AYAĞA KALKTI

1 geceyi kaldıramadı Isparta halkı. Bir sürü insanlar aradılar. Faturayı da belediyeye kestiler. Biliyordum böyle olacağını. Ama sorun biz değil. Belediyeyi sıkıntıya sokmak isteyen insanlar var. Be insaf ya ufacık tuvalet meselesini bizimle alakalı olmadığı halde sorun yapanlar var. Telefon açtık Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne halk sıkıntılı açılmasını istiyor. Kilidini istiyoruz dedim. Müftülüğe bırakmışlar kilidi aldık bir de görevli ayarladım tuvaleti açtık. İhaleye verinceye kadar biz ücretsiz bir şekilde tuvaletin hizmet vermesini sağlayacağız. İhalenin de 5-6 ay süreceği belirtildi. 5-6 ay kapalı mı duracaktı burası. 1 gece kapalı durdu olay oldu. Ama halk arasında belediyeyi yıpratmak isteyen bazı kötü niyetli insanlar var. Mülkiyeti vakıflarda olmasına rağmen buranın tüm ihtiyaçlarını biz karşılayacağız ve ücretsiz bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. Bir tuvaleti bile siyasi malzeme yapıyorlar. Ben buna kızıyorum. Bu olay siyasi malzeme yapılamaz. Şikâyet edenlerin arkasında siyasi güçlerin olduğunu düşünüyoruz. Edenleri de tespit ettik. Biz bilinçli yapıldığını düşünüyoruz. Vatandaş vakıfları bilmez direk belediye yaptı diye düşünür ama böyle değil işte. Doğru olan ortaya çıksın. Bizi de yıpratmak isteyenler ve vatandaşımız da görsün. Gerçek bu şekilde.”

Bu haber 967 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...