“Piyango Haramdır”

26 Aralık 2019 16:38

İslam Dini’nin kumarı kesinlikle yapılmaması gerekenler arasında saydığını ifade eden Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet – Sen) Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; “Zira, piyango bileti konusunda da bir taraf kaybederken, diğeri haksız kazanç elde etmektedir. Milli Piyango da böyledir ve haramdır” açıklamasında bulundu.

AKÇİL; “PİYANGO BİLETİ

ALMAK HARAMDIR”

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişine sayılı günler kala piyango bileti almanın dinen bir sakıncası olup olmaması konusu yeniden gündeme geldi. Bu konuda görüşlerini açıklayan Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, piyango bileti almanın haram olduğunu söyledi. Başkan Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Biz, kardeşi açken tok yatan bir millet olmadık. Dünya Müslümanlarına el uzatan bir millet olduğumuz gibi yanlışa doğru deme gibi bir gaflete asla düşmedik. Milli Piyango yanlıştır. Haksız bir kazançtır. Müslüman’a yakışmayan bir haldir. 

“PİYANGONUN KİMSEYE

BİR FAYDASI YOKTUR”

Milli Piyango haramdır ve ülkemizde birilerine para kazandırmak için 81 milyonun seferber edildiği yanlış bir yöntemdir. Bizler Milli Piyango'nun ve şans oyunlarının ülke gündeminden tamamen çıkarılmasını istiyoruz. Zira, piyangonun bugüne kadar kimseye bir yararı olmamıştır. Biletine ikramiye isabet edenler o paraları harcayıp önceki halinden daha da kötü duruma düşmüşlerdir. Dolayısıyla, ocak söndüren bu sistemin bu güne kadar ne devlete, ne millete bir faydası gözükmemiştir. Bu durum ise ‘Haydan gelen huya gider’ söylemini en güzel şekilde doğrulamaktadır.

“BU YOLUN KAZANCI

YOK, KAYBI ÇOK”

Bizler minberden haramı anlatırken, sokaklarımızda haramın teşvik edilmesine anlam veremiyoruz. Zira, piyango dinimizce haramdır ve dolayısıyla haram olan bir şeyin yapılması da yanlıştır, günahtır. Allah (c.c.) bir ayet – i kerimesinde ‘Resulüm sana içki ve kumarın hükmünü soruyorlar. Şöyle de; onlarda büyük bir günah ve zarar vardır de’ buyurmuştur. Müslüman bir ülkenin fertleri olarak Müslüman’ı haram lokma için teşvik etmek yanlıştır. Zira, piyango satışı günahla dolu bir yoldur. Bu yolun kazancı yok, kaybı çoktur.

“İSLAM’DA ESAS OLAN

HELAL KAZANÇTIR”

Dinimiz İslam, alın terini ve helal kazancı emreder. Piyangoda alın deri de helal kazanç da yoktur. Zira, taraflardan birinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Piyangoda da bir taraf kaybederken, diğeri haksız kazanç elde etmektedir. Milli Piyango da böyledir ve haramdır” dedi.

Bu haber 282 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...