Heyelanı önlemek için Sedir tohumu seferberliği

28 Aralık 2019 12:34

Yalvaç ilçesine bağlı Sağır köyünde Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri köy muhtarlığı ile ortak bir çalışma düzenleyerek uçurum kenarlarına sedir ağacı tohumu serpti.

Yalvaç’ı Afyon’un Çay ilçesine bağlayan dağ yolunda bazı bölümlerde dik uçurumlaın yer alması üzerine burada heyelanı önlemek amacıyla bir çalışma başlatıldı. Önceki gün karla kaplanan yolda Sağır Köyü muhtarlığı ile Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Yalvaç Orman İşletme Şefliği birlikte sedir ağacı tohumlarını belirlenen noktalara saçtı.

Sağır köyü muhtarı Aydın Karaca, “Bu yol Yalvaç için stratejik anlamda çok önemli bir yol. Kısa olması nedeniyle çok sayıda vatandaşımız bu yolu kullanarak Ankara, İstanbul, İzmir gibi illere giderken kullanıyor. Aynı zamanda Afyon ile ticaret yolu olarak kullanılıyor. Yolumuz artık tamamen asfalt haline geldi. Yolun kış şartlarında bozulmaması heyelana maruz kalmaması için sedir ağacı yetiştirilmesine karar verildi. Bunun içinde tohum saçtık. Ağaçlar yetiştiği zaman yol daha güvenli hale gelecek” açıklamasını yaptı ve yetkililere teşekkür etti.

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...