Beyaz cennet Davraz

2 Ocak 2020 18:31

Torosların en yüksek zirvelerinden birisinde kurulu olan Davraz Kayak Merkezi, kayak, snowboard, tur kayağı, dağcılık gibi alanlarla uğraşanlar için eşine az rastlanan nitelikte imkanlar sunuyor.

Isparta Davraz Kayak Merkezi'nde kayak sezonu hareketli başladı. Akdeniz’in incisi Davraz’da kar kalınlığı 30 ile 35 santimetreye ulaşırken beyaz güzellik için kayakseverlerve turistler Davraz’a akın ediyor.  Konuklar, Davraz’ın eşsiz güzelliğini fotoğraflayarak anı ölümsüzleştiriyorlar. Hatta bazı çiftler ise nişan ve hatta düğün çekimlerini Davraz’da yapmak için girişimlerde bulunuyor.

Davraz Kayak Merkezi, 2019 yılının son gününde ve yılbaşının ilk günde yoğun ilgi gördü. Binlerce ziyaretçinin akın ettiği Beyaz Cennet Davraz’da 2344 rakımlı Oğlak geçidinde kar kalınlığının yaklaşık 35 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

                Otellerdeki doluluk oranı yüzde 50’in üzerine çıkarken ocak ve şubat ayında bu rakamın yüzde 100’e ulaşması bekleniyor.

                Vali Ömer Seymenoğlu ise Davraz’ın Isparta için bir şansın olduğunu belirterek. “Valilik ve kurumlar çocuklarımızı destekliyoruz. Isparta’nın Davraz Dağından milli takıma sporcular çıkacaktır. Uluslararası arenada yarışacak sporcularımız mutlaka yetişecektir. Sportif başarının yanında Davraz’da altyapı yatırımlarımızı gittikçe artıyoruz. Günü birlik tesislerimiz, telesijej ve yeni inşaat çalışmalarımız devam ediyor.  Tüm kayakseverleri ve misafirlerimizi Davraz’a bekliyoruz” dedi.

Vali Seymenoğlu’nun Davraz aşkı bambaşka

                Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Davraz’a bir başka önem veriyor. Zaman zaman Davraz’a çıkarma yapan Seymenoğlu, hem kayaksporunu ilgileniyor hem de Davraz’daki eksiklikleri yerinde görüyor. Kayakçıların çalışmalarını zaman zaman takip eden Seymenoğlu, yarışmalarında da sporcuları yalnız bırakmadı. Vali Seymenoğlu, “Isparta olarak Milli Takıma sporcular göndereceğiz inşallah. Uluslarararası arenada yarışacak bu çocuklarımız. Şu an altyapı çalışmalarımız başladı. Kayağın dışında diğer dallardada yetenekli gençlerimiz var. Sporu önemsiyoruz” dedi.

 

Bu haber 1268 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...