Çünür’den , Akkent’e Çevre yolu çalışmaları başladı

6 Ocak 2020 17:40

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen göreve geldiği günden bu yana Isparta trafiğini rahatlatmak amacıyla her geçen gün yeni bir projeyi uygulamaya koyuyor. Geçtiğimiz aylarda Mehmet Tönge Mahallesi’nden Adliye Sarayı’na kadar uzanan yolun tamamlanmasının ardından şimdi SDÜ Doğu Yerleşkesi’nden Akkent Mahallesi’ne kadar uzanan bağlantı yolunun yapımına başlandı.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri iş makineleri ile TÜV Taşıt Muayene İstasyonu yanından Eğirdir Asfaltına bağlanan ara yolun yapım çalışmalarına başladı.

Yolun tamamlanması ile birlikte Afyon istikametinden gelip Konya istikametine devam edecek olan araçlar şehiriçi trafiğine girmeden Tıp Fakültesi Hastanesi arkasından Aliköy kavşağına ulaşabilecek.

30 metre genişliğinde yapılacağı bildirilen yolun özellikle İstanbul Caddesi’ndeki trafik yükünü önemli ölçüde azaltacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Yeni Otogar İnşaatının olduğu noktada yapılması planlanan kavşak çalışması tamamlandığında Afyon-Konya bağlantısı bu noktadan yapılabilecek.

Şehir içerisinde yapılan kavşak düzenlemeleri ile şehir trafiğini rahatlatan Isparta Belediyesi bu çalışması ile de çevreyollarındaki trafik yükünü önemli ölçüde azaltmış olacak.

Kimi yeri stabilize kimi yeri bozuk asfalt satıh olan Akkent-Çünür Mahalleleri arasında bulunan yolun bozuk olmasına rağmen günden yüzlerce araç tarafından kullanıldığını belirten yetkililer bu yolun tamamlanması ile daha da yoğun kullanılacağını Konya yolu üzerinde bulunan yerleşim alanlarından SDÜ’ye gelen hastaların da kısa yoldan hastaneye ulaşabileceği belirtildi.

 

Bu haber 1389 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...