AK Parti´de Yerel Yönetimler Danışma Meclisi yapıldı “ Yapılan her güzel şeye karşı çıkan bir kadro var..”

14 Ocak 2020 17:19

31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez genişletilmiş şekilde gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Danışma Meclisi'nde 9 aylık dönem değerlendirildi.
Seçim döneminde söz verilen projelerin durumu görüşüldü.
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, açış konuşmasında partisinin kadrolarımın ürettiği hizmetlere dikkat çekerek şöyle konuştu:
“Ak Parti ailesi olarak hem genelde hem şehrimizde, ilçelerimizde son derece önemli hizmetlerin altına imza attık. Hızımızdan hiçbirşey kaybetmeden, daha da hızımızı artırarak hem genel hem yerel anlamda hizmetlerimizi artıracağız. Ak Parti belediye kadrolarının, İl özel idare ve il genel meclisimizin ürettiği hizmetler ortadadır. Odaklandığımız nokta hemşehrilerimizin rahatı, daha müreffeh bir hayat yaşamalarını sağlamak. Belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızın katılımı ile bir toplantı yaptık. Bizim belediye başkanlarımız vaat ve projelerden yola çıkarak sözleri vardı. Vaatler ve projeler noktasında gerekli takibi gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde bütün belediye başkanlarımızın verdiği sözleri yerine getirme noktasında kararlıyız. Karneyi oluşturmaya gayret edeceğiz.
BÜYÜK ÜLKE OLMAK LAFLA OLMAZ
Hizmet son derece önemli. Ancak bizim belediyecilik anlayışında sadece hizmet etmek değil bütün meselelerle ilgilenen, çözüm üretme gayretini ortaya koyan bir anlayışa sahibiz. Belediyecilik hizmeti sadece yol, şu, kaldırım değil gençler, hanımlar için çeşitli organizasyonlar hayata geçirilmelidir. Büyük ülke olmak sadece lafla olmaz. Şehirleriyle, alt ve üst yapı ile gelişmiş nesiller ve gelecek vizyonu ister. Ak Parti ailesinde bu vizyon ziyadesiyle vardır.
MANTIKSIZ BİR KARŞI DURUŞ VAR
Kanal İstanbul, bütün ülkemizi ilgilendirir. Ortaya koyan Ak Parti ailesi. Karşıda dar kalıp, mantıksız bir karşı duruş. Şimdi gezi olaylarındaki vandalların yaklaşımını Büyükşehir başkanı üzerinden götürüyor. Akla ve bilime dayanan bir karşı duruş yok. Deprem korkusu üzerinden muhalefet yürütüyorlar. Vatandaşa dokunmayan kaybeder Sığ bir mantıkla karşı duruş üretiyorlar. Ak Parti, ülkeyi geleceğe taşımaya çalışırken muhalefet engel teşkil ediyor.
ALDIĞIMIZ OYUN KARŞILIĞINI VERECEĞİZ
Isparta'da il, ilçe ve belde belediyeleri noktasında önemli bir başarı aldık. Karşılığını vermek boynumuzun borcu. Büyük bir dayanışma ile karşılıklı müzakere ile meseleleri sonuç odaklı ele almakla yükümlüyüz.”
Milletvekili Mehmet Gökgöz “31 Mart'ta güçlü desteğini esirgemeyen vatandaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir tezkereye uğurlandık. Türk askeri nereye giderse oraya barış götürür. Bugün mazlumların yanında duran Türk askeri barış ve huzur götürmüştür. Sıcak bir coğrafyada yaşıyoruz. Oyun yeniden kuruluyor. TC'nin bekası adına ne yapılması lazımsa yapacağız. Cumhurbaşkanımızın yanında dimdik duracağız. Milletimiz nasıl Moğollara karşı dik durduysa bugün de dimdik duracaktır. Türk askeri barış, huzur ve mutluluk için vardır
AK PARTİ SÖZÜNÜ TUTAR
9 aylık yerel yönetimler sürecini atlattık. 2020'de sözlerimiz ne ise yerine getirmek için çalışıyoruz. Bize düşen birlik ve kardeşliktir. Teşkilatımızdaki dinamizmi ve kardeşliği görüyorum. Ispartamız için ne lazımsa hep beraber çalışıyoruz. Elimizden geleni sarfediyoruz. Biz Ak Parti'yiz. Ak Parti ne söz verdi ise yapar.”
VATANDAŞA DOKUNUN
Milletvekili Recep Özel de Ak Parti teşkilatına toplantı için teşekkür ederek “31 Mart sonrasında ilk kez böyle bir toplantı yapıyoruz. Teşkilatımıza teşekkür ederiz. Seçilenlere hayırlı olsun. Yeni bir süreç. Türkiye ekonomik problem yaşıyor ama bizim başkanlarımız halka verdiği sözleri yerine getirme anlamında gayret gösteriyor. Isparta belediye başkanımız sözlerini yerine getirme noktasında çabalıyor. Belediyecilik bizim işimiz. Belediye hizmetlerini çok önemsiyoruz. İmkanlar ölçüsünde taahhütler yerine getirmiş olsanız da eğer vatandaşa dokunamıyorsanız seçimde sandığa gömülürsünüz. Hizmet tek başına yeterli değil” dedi.
TÜRKİYE'DE HANGİ PROJE DURDU
TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç ise belediye başkanlarına büyük proje üretme tavsiyesinde bulundu. Bilgiç, “Yatırımları ve hizmeti konuşmalıyız. Türkiye gibi başka emsal bir ülke yok. Alçak, hain saldırılara rağmen finansal sistemini sorunsuz şekilde işleten başka ülke yoktur. Önümüzdeki sürece damgasını vuracak olan bir ülkeyiz. Türkiye'de yapılan iyi-güzel ne varsa vatandaşın zihnini bulandırıyorlar. Her güzel şeye karşı çıkan bir kadro var. Türkiye hızla büyüdüğü ve güçlendiği için, dengeleri değiştirdiği için, dünyada söz sahibi ülke haline geldiği için gelişmeyi yavaşlatma arzusu içinde oldular. Geçtiğimiz gün Türk akımı projesini başlattık. Doğalgazı Avrupa'nın kullanımına sunacak. Karadeniz'in 2000 metre altına döşendi. 2015'de yapımına başlandı 2018'de 1. ayağı kısmı açıldı, şimdi de tamamlandı. Durduk mu? Hangi projemiz durdu? Hızlı tren, hava limanları mı? Duble yol projeleri mi durdu? Savunma sanayi yatırımları mı durdu? Hercümerç yeni senaryo. Elhamdulillah hiç bir problem yok. Sıkıntı çalışmamak. Sıkıntı bu ülkeye düşmanlık etme. EYT diye bir şey söylediler. Vatandaşın zihnini bulandırıyorlar. Türkiye'deki sağlık sisteminin eşi benzeri yok. Şehir Hastanesi açıldığı gün her şeyi söylediler. Onlara inat biz bitirdik.
PROJENİZ VARSA KAYNAK SORUNU YOK
Türkiye'de para sorunu yok. Doğru projeyi getirin kaynak sorunu yok. Tekrarlardan kaçının. Millet bahçesi, park, kilit taşı... bunların dışında ve ötesinde proje üretemez miyiz? Doğru projeleri getirin, kaynak oluşturmak için biz elimizden geleni yaparız. Bu ülke büyük bir ülke. Dünya liderine sahip bir ülke. Bize düşen iyi bir şekilde çalışmak” diye konuştu.
Yerel Yönetimler Danışma Meclisinde İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi'nin çalışmalarını anlattı. Keskin, “İl Genel Meclisi olarak vatandaşlarımızın beklentilerini gerçekleştiriyoruz. 2019'da 140 km sıcak asfalt yapıldı.
İçme suyu pompalarına güneş enerji sistemi konuldu. Davraz Kayak Merkezi kapalı spor salonu 2020'de tamamlanacak. 1 Megavatt güneş enerji santrali tamamlandı, üretime başladı. Hükümetimiz her alanda Ispartamıza güzel hizmetler yapmıştır. 2020'de artarak devam edecektir” dedi.

Bu haber 1928 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...