“Pala ve Şencan ISBAŞ’tan maaş alıyor”

19 Mart 2013 01:03

Isparta Belediyesine alınan 16 sözleşmeli personelle ilgili tartışmalara bir yenisi daha eklendi. 16 kişinin Günaydın ailesi ile MHP'li Meclis üyelerinin yakınları olduğunu iddia eden AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, bu kez de MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Eski Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan'ın belediye şirketi olan ISBAŞ' tan maaş aldığını ileri sürdü.

AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş, belediyede memur edilmeye çalışılan 16 kişinin Belediye Başkanı Günaydın ve partililerin akrabaları olduğu yönündeki iddialarından sonra bu seferde başka bir iddiayı ortaya atarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Uzaktaş, MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala ile Eski Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan'ın ISBAŞ'ın Denetim Kurulu Üyeliğinden dolayı maaş aldığını ileri sürdü. Ayrıca ISBAŞ’ta Günaydın ailesinden kaç kişinin istihdam edildiğini soran Uzaktaş, Başkan Günaydın'ın kayınbiraderi Mehmet Ateşgül'ün ISBAŞ yönetiminde yer almasına da tepki gösterdi.

KURULAN FABRİKALAR GERÇEKTEN AMACINA MI HİZMET EDİYOR?

Başkan Günaydın’ın kurduğu fabrikalarla Ispartalıların gözünü boyamaya çalıştığını ifade eden Uzaktaş, şunları söyledi: “Kurulan fabrikalar gerçekten amacına mı hizmet ediyor yoksa Günaydın ve MHP ailesinin yakınlarının istihdam edilmesi için mi kullanılıyor? Ben daha öncede Günaydın'ın bir yakınının buradan çalışmadan maaş aldığını söylemiştim. Belediye Başkanı da buna cevap olarak ‘Güvendiğim insanları istihdam ediyorum’ demişti. Acaba Isparta’da başka güvenilecek insan yok mu? MHP Merkez İlçe Başkanı Pala ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Şencan Belediye şirketlerinden ne kadar maaş alıyor? Biz partimizin belediye başkanlığı döneminde partimizdeki bir siyasinin belediye kadrolarında yer almasına izin vermedik. Isparta’da bu iki kişiden başka kimse ISBAŞ'ın kurullarında yer alamaz mı? Böyle kapasitesi yok mu? Bunları Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Günaydın bir açıklarsa seviniriz. Bizim seviyemiz bulunduğumuz konumu ekonomik ranta çevirmek değildir. Kendileri bu seviyeye ne zaman gelecek?”

ETİK DEĞİL

AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın iddiaları CHP İl Başkanı Vedat Şenol'un da gündemindeydi. Ortaya çıkan tablonun etik olmadığını savunan CHP İl Başkanı Şenol, “İki yerde bir şapka olmaz. İsimleri geçen arkadaşlar ya partide görev almalılar ya da bu kurullarda yer almalılar. Sonuçta etik değildir. İktidarda olan siyasi parti veya belediye yönetimdeki insanlar etik kurallara dikkat etmeliler” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...