TED Lisesi şehitlerimizi unutmadı

19 Mart 2013 01:04

TED Lisesi Müdürü Hayrettin Bilge, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’nci yıldönümü dolayısıyla düzenledikleri özel anma programında önemli mesajlar verdi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’nci yıldönümü nedeniyle TED Lisesi tarafından özel anma programı düzenlendi. Belediye Kültür Sinemasında düzenlenen programa; Vali Vekili Niyazi Can, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, gaziler, şehit yakınları, çok sayıda askeri ve mülki erkân katıldı.

ÇANAKKALE ZAFERİYLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İLK IŞIKLARI SAÇILDI

TED Lisesi Müdürü Hayrettin Bilge, Çanakkale Zaferi’nin; Mazisi kahramanlık ve zaferlerle dolu büyük Türk Milleti için, her yönüyle en anlamlısı olduğunu belirterek “Yüce Ata'mızın ilk kez karşımıza Mustafa Kemal olarak çıktığı Çanakkale Savaşları ülkemiz insanları için ayrı bir önem taşımaktadır ve de taşımaya devam edecektir. Çünkü Türk Ulusu, Çanakkale Zaferi ile Ata'sını yaratmış, Balkan Savaşlarında kaybolan benliğini yeniden kazanmış, bu diriliş sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ışıkları saçılmıştır. Böyle bir savaşın içinde Yahya çavuşları da unutmamız mümkün değildir. Tam 67 askeriyle 3 bin İngiliz askerine karşı savaşarak 10 saat çıkartmanın engellemesine neden olmuştur. Böyle bir kahramanlıklar içerisinde atalarımız ve onun yollarında giden bizler hiçbir bir zaman Çanakkale’yi unutmayacağız. Yurt içinde ve yurt dışında şehit olan askerlerimizi asla unutmayacağız. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından TED Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli gösterilerin yer aldığı özel anma programı sunuldu.

 

 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...