VATAN SAĞOLSUN

19 Mart 2013 01:12

Bugün günlerden Çanakkale Zaferi’nin 98. yılı ve bu zaferin kazanılmasında ve ülkenin bugünlere gelmesine sebep olan şehitlerimizi Anma Günü. Piyade Binbaşı Melih Özşahin ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletin huzuruna göz diken hain ve işbirlikçilerine seslendi: “Hangi maskeyi takarsanız takın, hainliğinizi gizleyemezsiniz. Her zaman olduğu gibi azim ve inancımızla eriyip yok olacaksınız”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla dün ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Şehitlikte düzenlenen törene Vali Vekili Niyazi Can, Belediye Başkan Vekili Orhan Eren, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez, şehit aileleri ve gaziler ile askerî ve mülkî erkân katıldı.

SAYGI ATIŞI YAPILDI

Törende ilk olarak Valilik, Silahlı Kuvvetler, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı çelenkleri şehitlikteki alana sunuldu. Saygı Duruşu ve Saygı Atışı yapılarak İstiklal Marşımız söylendi.

MHP HARİÇ SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI KATILMADI!

Bu arada törene MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve MHP Merkez ilçe Başkanı Ramazan Pala’nın dışında siyasi parti temsilcilerinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. AKP’de eski Merkez İlçe Başkanı Kamil İnci tören alanında hazır bulundu.

VATAN SAĞ OLSUN DİYECEK ANALAR VE BABALAR HER ZAMAN VARDIR

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Garnizon Kokutanlığı’ndan Piyade Binbaşı Melih Özşahin yaptı. Özşahin, Türk milleti var oldukça bu cennet vatanın uğruna can vermeye hazır olan vatan evlatları ve şehit olan evlatların ardından ‘vatan sağ olsun’ diyecek analar ve babaların her zaman var olacağını belirterek şunları söyledi: “Bugün burada muhteşem Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümü vesilesi ile vatanı, milleti ve bayrağı için, ülkemizin bağımsızlığı ve büyüklüğü uğruna canlarını hiçe sayarak feda eden, güzel yurdumuzun her köşesinde kefensiz yatan şehitlerimiz olmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimiz, vatan sevgisinin ve Türk bağımsızlığının meşalesidirler. Bayrağımıza kanlarının rengini, ay yıldıza yüreklerinin aydınlığını vermişlerdir. Şehitler ölmez, toprak olup ölümsüzleşirler, bayrak olup ebedileşirler. Bugün; Çanakkale’nin geçilemeyeceğini, Türk milletinin esir edilemeyeceğini, Türk vatanının parçalanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gündür. Bugün, gencecik canların vatan, namus ve bayrak uğrunda destanlaştığı gündür. Bugün, aziz şehit analarının, babalarının, eşlerinin ve çocuklarının gurur günüdür. Türk milleti var oldukça bu cennet vatanın uğruna can vermeye hazır olan vatan evlatları ve şehit olan evlatların ardından ‘vatan sağ olsun’ diyecek analar ve babalar her zaman var olacaktır.

ÜLKEYİ ASLA BÖLEMEYECEKSİNİZ

Kahraman şehitlerimiz! Siz tüm dünyaya azim, imana sahip bir milletin en büyük maddi kuvvetler karşısında dahi yenilmeyeceğinizi ispat ettiniz. Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmak, yüce Türk milletinin bağımsızlığını ve namusunu korumak, bayrağımızı özgürce dalgalandırmak için nöbeti devralan bizler, seve seve canımızı feda etmekten kaçınmayacağız.

Aziz Türk milleti! Kahraman şehitlerimizin emanetleri olan bayrağımızı ve vatanımızı korumak için kutsal nöbet sırası bizdedir. Ülkemizi bölmek, parçalamak isteyen, milletimizin huzuruna göz diken hainler ve işbirlikçileri! Hangi maskeyi takarsanız takın, hainliğinizi gizleyemezsiniz. Aziz şehitlerimizden aldığımız bu güç ve kuvvetle karşınızda daima bizleri bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi azim ve inancımızla eriyip yok olacaksınız. Rütbelerin en büyüğüne yükselen, makamların en yücesine kavuşan aziz şehitlerimizi ve Çanakkale Muharebelerinin muzaffer komutanı Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi bugün vesilesi ile bir kez daha şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

EY TÜRK; SİLKİN, KÜKRE VE KENDİNE GEL

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Yetimleri Derneği Başkanı Musa İrez de, Çanakkale Savaşı’nın gerçek anlamda bir destan olduğunu söyleyerek, savaş içerisinde ve sonrasında herkesin bu mücadeleye hayran kaldığını ifade etti. İrez; “Bugün, Çanakkale Zaferi’nin 98’nci yıldönümü. Her yıl bu tarihte kendimizi ağlamamak için zor tutarız. Aslında artık Çanakkale ruhunu yaşamayan, Çanakkale şehrini gezmeyen neredeyse yoktur. Gelibolu’yu ziyaret etmeyenler ise o ruhtan şimdilik mahrum kalkmışlardır. Çanakkale Savaşı, gerçek manada bir destandır.  Bu destanın bir tarafında yokluklar içinde çırpınan bir Osmanlı devleti, diğer tarafında ise bütün teknik imkânlara sahip itilaf devletleri vardı. Savaş içinde ve sonrasında, herkes bu mücadeleye hayran kaldı. Ey Türk; silkin, kükre ve kendine gel. Sana diz çöktürmek isteyenlere gereken cevabı ver. Diz çökmenin bir ihanet olduğunu sakın unutma.

Bu vesile ile başta Çanakkale Zaferinin ulu mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu.

EMANETİNİZ AYNI KARARLILIKLA

GELECEK NESİLLERE BIRAKILACAK

Konuşmaların ardından Şehitlik Özel Defteri Vali Vekili Niyazi Can tarafından imzalandı. İmza öncesi bir konuşma da Vali Vekili Niyazi Can yaptı. Can, “Bugün Çanakkale Zaferi’ni ve şehitlerimizi anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Aziz şehitlerimiz! Çanakkale Zaferi, tarihin akışını değiştiren, canımızda mukaddes sildiğimiz vatan uğruna, şahadet mertebesine ulaşmak veya gazi olmak için, işgalci devletlerin güçlü ordularına karşı kazanılmış, Çanakkale Geçilmez gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran Türk Milletinin kahramanlık destanıdır. Vatan topraklarının korunması, bayrağımızın dalgalanması, cumhuriyetimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü ilelebet yaşayacaktır. Emanetiniz, gelecek nesillere aynı bilinç ve kararlılıkla teslim edilecektir. Bu anlamlı günde, başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ruhunuz şad olsun” dedi.

LOKMA VE HELVA DAĞITILDI

Şehit mezarlarının ziyaret edilmesi ve karanfil sunulmasının ardından, Isparta Belediye Başkanlığı tarafından lokma, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanlığı tarafından da helva dağıtıldı.

 

 

Bu haber 763 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...