“Bir hukuk devletinde yaşamadığımız kesindir”

20 Mart 2013 00:27

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Ordu mensuplarına, millet vekillerine gazetecilerine ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl gibi cezalar verilmesi istemini, ‘bir hukuk devletinde yaşamadığımız kesindir’ şeklinde değerlendirdi.

Şenol’un açıklaması şöyle: “18 Mart 2013 tarihinde Ergenekon savcısı Esas hakkında mütalaasını açıkladı. 18 Mart  Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi Kutlamasını bile gölgede bırakacak şekilde sanki canavarlar ordusuna ceza yağdırır gibi bu ülkenin saygın kişilerine, yöneticilerine, Ordu mensuplarına, millet vekillerine gazetecilerine ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl gibi cezalar verilmesi istenmiştir.

Bir Hukuk devletinde yaşamadığımız kesindir. Siyasi iradenin istemesiyle bu kadar süre ceza evlerinde tutulan bu kişilerin serbest bırakılması ve beraat etmesi  düşünülemedi Çökerlerdi altında kalmazlardı.Başbakanın emriyle ağır cezalar verilmesi istendi.Tirajı komik özel yetkili savcıların Mahkemeler eliyle Ülkenin her tür temel değerlerine kurumları çökertilmiş olmasıdır. Ordunun başındaki Genel kurmay başkanına ağırlaştırılmış müebbet hapis istenirken İmranlıdaki terör örgütünün başındaki Ülkenin geleceği için hazırlanmakta itibarı iade  edilmektedir.

Bu ne yaman çelişkidir. Başbakan Ülkemizi bölme projelerini uygularken çok rahat yalan söyleye bilmektedir.

Ancak unuttukları bir nokta var Türk Milleti bu oyunu bozacaktır. İktidardan düştükten sonra  AKP nin etrafındakiler,dağılacak kaçacaklardır.İşte o zaman  bu gün usulsüzlükleri uygulayanlar için Hukuk onlara da lazım olacaktır”.

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...