“Köylerde üretime dönük çalışmalar yapmak istiyoruz”

23 Ocak 2020 17:25

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Isparta’nın kırsalında asfalt, park, yol, su ve benzeri zorunlu ihtiyaçların fazlasıyla yerine getirildiğini belirterek “İl Genel Meclisi olarak bundan sonraki dönemlerde köylerde üretime yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. Bazı köyleri birleştirerek tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelere destek vereceğiz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, 2020 ve daha sonraki yıllara yönelik hizmet vizyonunda değişiklikler yapılacağını belirten Keskin, “artık üretim, kırsal kalkınma alanında çalışmalar yapacağız” dedi.

UYUMLU BİR MECLİSİMİZ VAR

İl Genel Meclisi’nin 34 üyesi ile tüm parti grupları olarak uyum içerisinde çalıştıklarını belirten Keskin, Milletvekillerine ve bu zamana kadar görev yapan valilere teşekkür etti. Keskin, şöyle devam etti:

“İl Genel Meclisi’nde toplam 34 üyemiz var. 26 AK Parti, 5 Milliyetçi Hareket Partisi, 2 İYİ Parti, 1 Cumhuriyet Halk Partisi. Mecliste çok şükür sıkıntımız yok. Meclisimiz çok uyumlu. Uyum içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Hepimizin amacı Isparta’ya hizmet etmek. İl Özel İdaremizle birlikte, Valimizin öncülüğünde, Milletvekillerimizin desteğiyle bir sıkıntı yaşamıyoruz. Arkadaşlarımızın hepsi iyi niyetli, şehrine hizmet için çalışıyor.”

ÜRETİMİ DESTEKLEYECEĞİZ

                İl Genel Meclisi olarak üretime ve kırsal kalkınma hedefli çalışmalar yapmak istediklerinin altını çizen Mali Müşavir, Meclis Başkanı Keskin;

“İl Genel Meclisi olarak artık farklı konulara eğilmek istiyoruz. Çünkü İl Özel İdaremiz, bu zamana kadar görev yapan valilerimizin öncülüğünde milletvekillerimizin desteğiyle köylerde yapılacak olan tüm çalışmaları yapmış. Şehirde ne varsa artık köyde de var. Grup köy yollarının tamamı sıcak asfalta kavuştu. Artık köy yolları bile sıcak asfalt oluyor.

İl Genel Meclisi olarak bundan sonraki dönemlerde köylerde üretime yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. Bazı köyleri birleştirerek tarım ve hayvancılık alanında yapılacak projelere destek vereceğiz. Bu konuda çalışmalara başladık, örnek uygulamalarımız var. Bundan sonra İl Genel Meclisi olarak her ay toplantımızı bir ilçede yapacağız. Sorunları yerinde göreceğiz. Ekonomik alanda yapılacak çalışmaları orada planlayacağız. Geliştirilecek projeleri destekleyeceğiz. Kırsal alanda üretim ve yatırımı destekleyeceğiz. Hayvancılık olur, tarım olur, kırsal turizm olur. Bu konulardaki projeleri devletimizin desteğiyle hayata geçireceğiz, köylümüz kazanacak. Özel İdaremizin desteğiyle bazı bölgelerde üretimler var. Seracılık gelişiyor. Buralarda yapılan üretim ile istihdam gelişiyor. Köylerden göç azalıyor.”

KEÇİBORLU YOLUNA TURİZM TESİSİ

                Isparta için kırsal turizmi de önemsediklerini belirten Keskin, Keçiborlu yolu üzerindeki İl Özel İdare’ye ait 75 bin m2’lik alan içerisinde bir yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. Keskin, “ Kırsal turizmi Isparta köyleri için büyük bir değer olarak görüyoruz. Güneykent, Keçiborlu, Senir, Kuyucak bölgesi gül ve lavanta ile ivme yakaladı. İl Özel İdaremizin 75 bin m2’likyeri var. Projelerimizi hazırladık. 3-4 alternatif çıktı. Sayın Milletvekillerimiz ile Valimiz ile görüşeceğiz ve bir karar alacağız. İl Özel İdaresi olarak burada kendi imkanlarımız ile bir tesis yapmak istiyoruz. Afyon’daki Afium modelinde bir alışveriş merkezi, dinlenme tesisi yapma amacındayız” diye konuştu.

ISPARTA’DA KÖY PAZARI KURULACAK

                İl Genel Meclisi Başkanı Keskin, köylerin tanıtımı ve üretilen yöresel ürünlerin pazarlanarak halkın ekonomik hayatına katkı amaçlı bir etkinlik planladıklarını anlattı. Keskin, “204 köyümüzle ilgili bir projemiz var. Muhtarlarımız ile kooperatiflerimiz ile görüşeceğiz. Köylerde üretilen ürünleri, ekonomik ürünleri Isparta merkezde bir şenlik havasında sergilemek istiyoruz. Isparta’da bir köy pazarı kuracağız. İnsanlar köylerimizde üretilen doğal ürünleri satın alabilecek. Bu etkinlik şeklinde olacak. Her yıl belli dönemde bunu yapacağız” diye sözlerini tamamladı.

 

 

Bu haber 1357 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...