“Duyun eyy Ispartalılar”

20 Mart 2013 00:48

Şu an Amerika’da bulunan ancak Isparta’nın gündemini boş bırakmayarak kıtalar ötesinden açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın iddialarına cevap verdi. MHP Merkez İlçe Başkanı Pala ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Şencan’ın ISBAŞ’tan maaş aldıkları yönündeki iddiaları kabul eden Günaydın, “Balaman döneminde İstanbul’dan gelen kişilere yüksek miktarda paralar ödenmiş. Ben ise cüzi rakamlar veriyorum” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, okyanus ötesinden Isparta gündemini takip ediyor. Gittiği günden bu yana Isparta’da kendine cevap doğacak konuları eksiksiz değerlendiren Günaydın, bu kez de AKP İl Başkanı Nuri Uzaktaş’ın iddialarına cevap verdi. Uzaktaş’ın MHP Merkez ilçe Başkanı Ramazan Pala ile eski Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan’ın Belediye şirketi olan ISBAŞ’tan maaş aldığı yönündeki iddialarının doğru olduğunu ifade eden Günaydın, şunları söyledi: “Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman da ISBAŞ yönetimlerine kendi adamlarını seçti. İlkinde Yusuf Dede ve Mustafa Taşkaya’yı atamış. Ardından İstanbul’dan getirdiği adamlar burada yer almış. İstanbul’dan getirdiği kişilere yüksek miktarda paralar ödemiş. Duyun ey Ispartalılar kim kimleri nereye atamış? Bir de üstüne üstlük fabrikaları yok pahasına sattılar hem de rezervleri ile birlikte. Ama biz ne yaptık gelir gelmez fabrikayı geri aldık. Aynı zamanda burayı işletir hale getirdik. Şimdi de ekmek kapısı oldu burası.

CÜZİ ÜCRETLER VERİYORUM

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Aziz Şencan yüksek seviyede bir kişi. Kendisi SDÜ’de öğretim üyesi. Aynı zamanda kimyager. Hem imza atma yetkisine de sahip. MHP Merkez ilçe Başkanı Ramazan Pala’ya da güvendiğim için yer verdim. Mehmet Ateşgül’ün de burada olduğunu söylüyorlar. Ne var bunda? Kanun bana 3 kişilik bir hak tanımış bende bunu kullanıyorum. Güvendiğim insanlara burada yer verebilirim. Balaman döneminde olduğu gibi yüksek ücret de ödemiyorum. Bu arkadaşlarım hem bana yararlı da oluyorlar. Toplantılarda fabrikalarla ilgili fikir veriyorlar. Balaman döneminde yönetimde yer alanları hiçbir Ispartalı tanımıyordu.”

 

 

Bu haber 1117 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...