İşte Kadın’dan Üreten Kadınlara Pazarlama Desteği

31 Ocak 2020 17:53

Isparta’da kasım ayında açılan İşte Kadın Mağazası üreten kadınlara, ürünlerini pazarlama imkanı sunuyor. Isparta’da hediyelik eşya konusundaki eksiklikten yola çıkılarak kurulan mağazada düzenli olarak kurslar ve workshoplar düzenleniyor.

İşte Kadın’nın kurucularından olan İhsan Akkuş, Üreten kadınların yanında olduklarını belirterek şunları söyledi:  ‘’Isparta’da bir ihtiyacımız bir de sorunumuz vardı. Dışarıdan gelen misafirlerimizin Isparta’ya özgü hediyelik ürün bulamama sıkıntıları vardı. Bunlar bize talep olarak geliyordu. Bizde böyle bir şey yapmaya karar verdik. Bu bir ekip işi. Benim el sanatlarını bilmem yeterli olmuyor. Bu işler yapan kişilerin olması lazım. Ayrıca İşte Kadın mağazasına kadın eli değmeyen hiçbir ürünü almıyoruz.  Sadece Isparta’da yaşayan kadınların üretmesini ve pazarlamasını sağlıyoruz.

  Bu konuda neler yapabiliriz diye düşündük. Sağolsun Isparta Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki KAGİK başkanı Zuhal Büyükçulcu bu işin sosyal tarafını üstlendi. Bende mutfak tarafını üstlendim. Hep birlikte başladık. Bir ön çalışma yaptık ve kasım ayı içerisinde açılışımızı yaptık.

  Bilgi, beceri ve ürünleri yapabilecek kabiliyete sahip kadınların pazarlama konusundaki sıkıntısına biz yardımcı oluyoruz.  Üreten kadınların bazıları evinde çocuğu olduğu için dışarıya çıkıp ürünlerini satamıyor. Bazıları sosyal medya üzerinden satış yapmaya çalışıyor. Bunun dışında kooperatiflerin, derneklerin, sivil toplum örgütlerinin ürettiği ürünler de var. İşte Kadın’ın amacı üreten kadınlara doğru ürünü üretmesini sağlamak ve ürettiği ürünleri pazarlamaktır. Kadınların yaptığı her ürünü pazarlayacağız diye bir şey yok. Bize bir ürün getirdikleri zaman biz o ürünün nasıl olması gerektiğini o kişiye anlatıyoruz, o kişiyi neyi yapması gerektiğiyle ilgili yönlendiriyoruz. Bunu ürünleri yaptığı süre içerisinde ne kadar pazar payı varsa ona göre siparişlerimizi veriyoruz. Atölyesi olan kadınlarında ürettikleri ürünler için burada stant açıyoruz ve satışını sağlıyoruz. Yapılan ürünlerin bir an önce pazarlanması içinde Sayın Valimizin talepleri doğrultusunda bu ayın sonunda İstanbul’da fuara katılacağız. Burası kurumsal firmaların promosyon ihtiyaçlarını veya özel hediyelerini sipariş olarak yaptırdıkları bir yer. Kadınların buraya bir tane numuneyle gelmeleri yeterli oluyor. Eğer biz o üründen sipariş vermek istiyorsak ürünü yapmak için gerekli olan malzemeyi de onlara sağlıyoruz. Yeter ki doğru ürün olsun.

   Buraya İŞKUR üzerinden bayanlar geliyor. Her gün sabah 9 akşam 5 arası kurslarımız oluyor. Burada kurslarımızda kadınlara verdiğimiz eğitim doğrultusunda ürün yapmalarını sağlıyoruz. Kurs bittikten sonra kadınların burada öğrendikleri şeylerle evde yaptığı ürünleri bizim alma taahhüdümüz var. Yeter ki istediğimiz ürünü yapsınlar. Bunun dışında bir de workshoplarımız var. Workshopta hem ürün yapıyorlar hem de yaptıkları ürünü alıp götürüyorlar. Güzel bir vakit geçirerek eğitim almış oluyorlar’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1351 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...