Kilo vermenin en güzel yolu diyetisyene başvurmaktır

1 Şubat 2020 12:30

Beslenme ve diyet alanında uzman Birsel Kavak kilo vermek isteyen insanlar için en sağlıklı yolun diyetisyene başvurmak olduğunu ifade etti.

Şu anda kilo vermek için ülkemizde çok fazla umut vadeden yöntemlerin olduğunu belirten Kavak: Bu yöntemlerin hiç birinde kalıcı sonuç elde edilemiyor ya da ciddi sağlık problemleri ortaya çıkarıyor. En sağlıklı yol ise bu işi diyetisyenle birlikte götürmektir şeklinde konuştu.

AÇ KALMAK DİYET YAPMAK DEĞİLDİR

  Diyet yapma konusunda doğru bilinen yanlışlardan birinin aç kalarak diyet yapmak olduğunu belirten Kavak : ‘’Aç kalmak diyet yapmak değildir. Aç kalındığı zaman metabolizma yavaşlar. Metabolizmanın yavaşlaması ciddi kilo artışlarına neden oluyor. Kilo vermenin doğru yollarından biri de kişinin metabolizmasına uygun bir diyet uygulanmasıdır. Düşük kalorili diyet yaptığımız zaman vücut bir şokla karşılaşmış oluyor ve genellikle kas ve sıvı kaybı yaşanıyor. Daha sonra normal beslenmeye dönüldüğünde vücut fazla kaloriyi depoya gönderiyor ve kaybettiği kası ve sıvıyı yağ olarak depolamaya başlıyor. Bu nedenle düşük kalorili diyetleri kesinlikle önermiyoruz’’ .

 KAHVALTI EN BÜYÜK ENERJİ KAYNAĞIDIR

‘’Kahvaltı bizim güne başlamamızda en büyük enerji kaynağıdır.  Güne kahvaltıyla başladığımızda bütün günü sağlıklı geçirmiş oluyoruz. Geç uyanılmış olsa bile kahvaltı yapılabilir. Kahvaltı yapmadan güne başladığımızda metabolizmayı yavaşlatmış oluyoruz. Kahvaltı yapmayanlar günün devamında yağlı bir yemekle devam ediyorlar. Metabolizmada yavaşlamış olduğu için vücut onu daha fazla depoya gönderiyor ve o zamana kadar gelen karbonhidrat ve protein açığı oluyor. Öğlenden sonra açlık hissi oluşmaya başlar ve ikindi saatlerinde devam eder. Kişi akşam yemeğiyle birlikte kısmen  rahatlar. Gece yatana kadar kişiyi çok zorlar. Kahvaltı yapmayan kişiler akşam saatlerinden sonra kalori almayı tercih ederler. Kişiler kahvaltı yapmayarak sağlıklı şekilde alması gereken protein ve karbonhidrattan yararlanmamış oluyor. Bu şekilde de basit karbonhidratlarla şekerini yükseltmeye çalışıyor. Bu nedenler kahvaltı kesinlikle yapılması gereken bir öğün’’.

OBEZİTE HASTALIĞI GİTTİKÇE ARTIYOR

 ‘’Her geçen gün çocukluk ve ergenlikteki obezite ciddi anlamda artıyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de sağlıksız beslenmedir. Bu da çocukların çok fazla paketli ürün tüketmesine bağlıdır. Sadece obezite değil, çocukluk çağına kadar inen insülin direnci problemleri söz konusudur. Bu da çok erken yaşlarda meydana gelen tip iki diyabet hastalığını ortaya çıkarıyor. Düzensiz beslenme bu şekilde ilerlerse ileriki yıllarda tip iki diyabet hastalığı giderek artacaktır’’ ifadelerini kullandı.

 

 

Bu haber 1376 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...