Yıllık işletme cetvelleri 30 Nisan’a kadar teslim edilecek

21 Mart 2013 10:26

    Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği, Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerinin, 30 Nisan 2013 tarihi mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerektiği duyuruldu.

 

İl Müdür Vekili Güner Merdan konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 2. maddesi gereği, aynı kanunun 1. maddesindeki tanıma uyan ve en az bir işçi çalıştıran sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içinde İl Müdürlüğümüze başvurarak Sanayi Sicil Belgesi almaları gerekmektedir.

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2012 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerimin, 30 Nisan 2013 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

Sanayi sicile kayıtlı firmalar, Bakanlığımız web sayfası (www.sanayi.gov.tr) "E-Hizmetler Bölümü" başlığı altında bulunan "Sanayi Sicil Bilgi Sistemi " linkini kullanarak Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini elektronik ortamda girecek ve çıktısını alarak bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İlin Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne verecektir.

Ayrıca sanayi siciline kayıtlı sanayi işletmelerinin, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 4. maddesi gereğince adres değişikliği durumunda 1 (bir) ay içerisinde İl Müdürlüğümüze başvurarak sanayi sicil belgelerini yeni adreslerine göre yeniden düzenletmeleri, işyerini daimi olarak kapatma durumlarında ise 1 (bir) ay içerisinde Sanayi Sicil Belgelerini İl Müdürlüğümüze bir dilekçe ekinde teslim ederek iptal ettirmeleri gerekmektedir.

Sanayi   işletmelerini   süresi   içerisinde   kayıt   ettirmeyenlere,   kapanma   durumunu   süresi   içerisinde bildirmeyenlere ve Yıllık İşletme Cetvelimi süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 731 TL idari para cezası uygulanır.

Sanayi Sicil Belgelerinin düzenleniş tarihi itibariyle 2 yılda bir İl Müdürlüğümüzde vize yaptırılması gerektiğinden 2013 yılında Sanayi Sicil Belgesi Vize işlemini yaptırması gereken işletmelerin süresi içerisinde vize işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir”.

Bu haber 640 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...