“En büyük illet uyuşturucu”

7 Şubat 2020 12:19

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, uyuşturucu ile mücadeleye yönelik çalışmaların daha fazla olması gerektiğini belirterek “kökünü kurutmalıyız” dedi.

Bakkallar Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Esnaf Odaları Birliği’nde Birlik Başkanımız Ahmet Beyin nezaretinde yaptığımız toplantıya asayiş şube müdürümüz de  sağolsunlar eşlik etti. Burada saat 22.00’dan sonra satışı olan alkolün cezasının çok ağır olduğunu, tekel bayisi olan esnaflarımız 18 yaş altındaki kişilere alkol ve sigara satmanın yasak olduğunu konuştuk. Bu konuda asayiş şube müdürümüz toplantıya katılarak bilgi verdi.

Bunun dışında en büyük tehlike ise neredeyse ortaokul öğrencilerine kadar inen uyuşturucu konusudur. Esas mücadelenin bununla olması lazım. Zaten gerekli tedbiri, mücadeleyi,  gerekli, kontrolleri hükümetimiz, jandarmamız, polisimiz yapmaktadır. Daha iyi bir şekilde daha sık yapılması çocukların geleceği anlamında bu illetten kurtulması için bunların biraz daha üzerine gidilmesi gerekiyor. Herkes üzerine düşen görevi yapıyor ama bunun kökü hala kurutulmuş değil. Bunun üzerine gidilerek üstesinden gelineceğine inanıyorum. Bu tür alışkanlıklardan çocuklarımızın kurtulmalarını temenni ediyorum.

Sigara olsun, alkol olsun insanlar istediği zaman bunları bırakabiliyor. Ama uyuşturucuyu bırakmanın zor olduğunu söylüyorlar. Bu illet kurtulabilmemiz için bunları satanları emniyet güçlerine söylememiz gerekiyor.”

 

Bu haber 1343 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...