“Isparta’da 99 toplanma merkezi belirlendi”

12 Şubat 2020 17:43

AFAD Müdürü Ethem Kılıçarslan, Isparta’daki toplanma merkezlerini açıkladı. Kılıçarslan, Googleden afet toplanma yeri’ diye yazınca en yakın 3 toplanma merkezini öğrenebilirsiniz” diyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Isparta il genelinde 99 toplanma merkezimiz var. Bunlardan 55’i il merkezinde 44’ü ilçe ve kasabalardadır. Şu an Google’dan afet toplanma yeri diye girecekler ve kendilerine en yakın 3 toplanma merkezini görebilecekler. Isparta Afet sayfasında da aynı program var.

İl merkezimizde 346 bin kişiye yetecek şekilde toplanma ve barınma alanı vardır. Toplanma alanı depremin olduğu ilk 8-12 saat toplanacağımız alandır. İlk kargaşayı geçireceğimiz alandır. Ondan sonra ilk 24 saatten itibaren bizim barınma alanlarımız var. Çadır ve konteyner kentimiz var. Bunların hepsinin yeri bellidir. Süratle bunlar devreye girecektir. Vatandaşlarımız orada kendilerine 12 saat sonra barınma yerleri bulabileceklerdir. Barınma yerlerinde bütün alt yapı çalışmalarımız tamamlandı. Barınma merkezlerimiz olarak Gökçay Mesireliği, Ayazmana Mesireliği ve Çevre Yolu’nun sol tarafında 90 bin metrekare bir yerimiz var.”

Bu haber 1417 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...