Nataliya Gorelova Burdur’da Çalışmalarına Geri Dönüyor

13 Şubat 2020 18:05

Klasik Bale alanında başarılarından sıkça adından söz ettiren  Koreograf Pedagog Nataliya Gorelova  Burdur’ a  geri dönüş yapacağını ve çalışmalarının devam edeceğini anlattı.

Isparta’da  13 yıl öncesi  tarih yazıp akademik klasik bale sanatını  getiren Nataliya Gorelova, bu bölgede  çocuklara   bale bölümlerin sınavlarını  kazandıramaya devam ediyor. Gorelova, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:  “3 yıla yakın bazı Özel  nedenlerden ve sebeplerden dolayı Burdur’da çalışmalara ara vermek zorunda kaldım. Bunun nedenini  yakın çevrem ve sevdiklerim iyi biliyorlar.

“CEMRE MÜZİK AKADEMİ İLE EĞİTİMLERE BAŞLAYACAĞIZ”

Burdur’dan  gidince çok  sayıda  Öğrencim Isparta’ya  gelerek devam ettiler. Elbette ciddi bir şekilde  hedefleri olan şuan iyi yerlerde akademik  kariyerini devam ettirmekteler olduğunu ifade eden Nataliya Gorelova Burdur’daki  çalışmalarımıza Cemre müzik akademi ile birlikte faaliyetime tekrar başlayacağım ve eski yerimde öğretmen evindeki salonda dersler devam edeceğim.

“TÜM AİLELERİ BEKLİYORUZ”

17 Şubat  Pazartesi günü 19.00 da öğretmen evi konferans salonunda klasik  bale hakkında bir ön bilgilendirme toplantısı gerçekleştireceğiz ve Isparta’dan gelen 7 öğrencim  bale gösteriler sunacak. Girişler  ücretsizdir   sanata meraklı olan ve kayıt yaptırmak  isteyen bütün aileleri bekleriz.

“NE YAZIK Kİ ÇOCUKLAR ACIMAZSIZCA HARCANIYORLAR”

Maalesef Burdur bölgesinde akademik klasik bale sanat çalışmalar bulunmamaktadır. Ne yazık ki çocuklar acımazsızca harcanıyorlar.  Balenin pos turu nasıl kurulduğunu bile  bilmeden , ön bilgi sahibi bile olmadan, pointe ayakkabı nasıl bağlandığını bile bilmeden bazı kurumlarda eğitim verilmeye çalışılıyor. Buradan sizlerin aracılığı velilere sesleniyorum çocuklarınız götürdüğünüz hangi kurs olursa olsun öncelikli olarak kurumda eğitim verecek hocanın bilgi düzeyi nedir öğretici belgesi nedir hangi kurumdan almıştır bu konudaki uzmanlığı nedir, araştırmalarını rica ediyorum.”

 

 

Bu haber 1392 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...