Okulumuza Sahip Çıkalım

21 Mart 2013 10:58

 

  SDÜ Senatosu, TED Kolejinin bulunduğu yerin konut alanına çevrilmesi için kolejin biran önce buradan kaldırılması gerektiği yönünde karar almıştı. Bu karar sonrası TED Koleji Okul Aile Birliği adına Metin Çelik açıklamada bulundu ve süre istedi. Yeni kolejin, çevre yolu üzerinde bir yerde kurulması planlanıyor ve 10 milyon TL’ye mal olması bekleniyor.

  Türk Eğitim Derneği (TED) Isparta Koleji Okul Aile Birliği adına Metin Çelik dün SDÜ’nün kararı üzerine açıklamada bulundu. SDÜ TED Kolejinin kendi alanın üzerinde bulunduğunu ve burayı farklı şekilde değerlendirmek istediği için çıkmasını istiyor. SDÜ’nün bu tutumundan dolayı oldukça üzgün olduklarını SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun “Eğitimin önünde engel teşkil etmem” dediğini ancak şimdi ise İlim Şehri Isparta’da bu başarılı eğitim yuvasını sokağa koymak düşüncesinde mi olduğunu sordu. Bu anlamda açıklamada bulunan Çelik, şunları söyledi: “TED Isparta koleji 2000 yılında üniversite öğretim üyelerinin ve Ispartalı çocuklarımızın ihtiyaçlarından dolayı SDÜ ve değerli Ispartalı büyüklerimizin öncülüğünde kurulmuştur. TED Kolejimiz ilimizde ve Türkiye genelinde başarısını ispat etmiştir. İlimizdeki ve Türkiye genelindeki başarımızın yükseltmesine katkıda bulunan en önde gelen okullarımızdan biridir. Isparta’da bulunan TED Kolejimiz Türk eğitim Derneğinin 25 okulundan birisidir. Diğer iller bu markayı almak istemelerine rağmen alamamaktadırlar. TED Isparta Kolejimizde bulunan çok sayıdaki öğrenci devletin mali yükünü de azaltmaktadır. Ayrıca okulumuz ekonomik yönden zayıf olan Isparta da ikamet eden başarılı öğrencilerimizi de burslu olarak okutmaktadır.

BİRAZ DAHA SÜRE İSTİYORUZ

‘Eğitimin önünde engel teşkil etmem’ diyen Sayın Rektörümüz İlim Şehri Ispartamızda bu başarılı eğitim yuvasını sokağa koymak düşüncesinde midir? Okulumuzla ilgili olarak Sayın Rektörümüz; Okul arsası için SDÜ Senatosu’ndan satış kararı aldırmıştır. Okulun yerinin konut alanına çevrilmesi ve daha fazla para kazanma amacıyla Belediye Meclisine imar değişikliği için müracaat etmiş, ancak Belediye Meclisinin sağduyulu kararı sonucunda bu istek reddedilmiştir. ETTAŞ Yönetimi tarafından yeni okul yeri için arsa temini çalışmaları devam ederken okulun tahliye edilmesi için noterden sözleşmenin yenilenmeyeceği ve boşaltılması yönünde ihtar gelmiştir. Gerek öğrencilerimizin velileri, gerekse TED yönetiminin SDÜ’nün malında ortaklığı yoktur. Ancak; SDÜ’nün ve TED Kolejinin açılmasında ve geliştirilmesinde değerli Isparta sevdalıları ve Ispartalılar gönüllü olarak bu eserleri yapmayı nasıl başardılar ise üniversitemize okul alanı olarak verilen bu alanın geri verilmesinin de TED Kolejimize ve üniversitemize zarar vermeden en uygun şekilde çözüleceğine inancımız tamdır. Eğitim-öğretimin aksamaması, velilerimiz ve öğrencilerimizin mağdur olmaması için kolej binasında en azından kendi yerine geçene kadar eğitimine devam edebilmeli. Şirketimizin arsa, proje ve eğitim kompleksi çalışmaları bitene kadar da kolej mevcut yerindeki binalarında eğitimini aksatmadan devam etmek durumundadır. Bu konuda Ispartalıdan destek bekliyoruz.

EL BİRLİĞİ İLE TUTULMASI GEREKİRKEN SATILMAK İSTENİYOR

Şu anda yeni yer bulsak bile bina yapımı belli bir zaman alacak. Bu süre zarfında yine mevcut yerimizde beklememiz gerekecek. Eğer çıkarılırsak öğrencilerimiz nereye gidecek? Biz okul aile birliği olarak çok üzgünüz. Bu okul Ispartalı çocuklara hizmet için kurulmuş. Rektörümüz el birliği ile tutması gerekirken satmak istiyor. Bu okulda SDÜ’de görevli yaklaşık 200 personelin çocukları okuyor. Bu okulun açılış amaçlarından biri de budur. Biz TED Koleji’nin Isparta’da kapanma seviyesine kadar gelmeyeceğini düşünüyoruz ama belli olmaz. Makul olursa SDÜ’den üzerinde durduğumuz yeri satın alabiliriz. Ama 1 yerine 5 isterlerse bu olmaz. Zaten burası yeşil alan olarak görünüyor. Konuta çevrilmesi uygun olmaz.

ÇEVRE YOLU ÜZERİNDE DÜŞÜNÜYORUZ

Ulaşımın kolay olabileceği, Antalya yolu üzeri, Eğirdir Yolu üzeri ya da SDÜ’ye doğru çevreyoluna yakın bir yerde okulumuzun kurulmasın planlıyoruz. Şu an düşünce aşamasındayız. Yer bulunduğu takdirde 1 yıl içinde inşaatı biter. Toplam maliyetinin ise 10 milyon TL’yi bulması bekleniyor.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...