Isparta İHH’da Akçil’e güvenoyu

24 Şubat 2020 16:58

İnsani Yardım Derneği (İHH) Isparta Temsilciliği’nin olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede yapılan seçimler neticesinde Osman Akçil, oy birliği ile tekrar göreve seçilerek güven tazeledi. Yönetimde dört isim ise değişti.

İHH Temsilcilik Merkezi’nin bulunduğu Cumhuriyet Caddesi 1602 sokak No.2 Kat.2 adresinde düzenlenen kongreye, Derneğin Isparta İl Temsilcisi Osman Akçil’in yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

AKÇİL; “ARKADAŞLARIMIZA HİZMETLERİNDEN

DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

 Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan kongrede ilk olarak Divan Teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığında Orhan Çelik, Divan Başkan Yardımcılığına Yalçın Baysan ve Katipliğe ise Hilmi Efe oy birliği ile seçildiler. Kongrenin açılış konuşmasını İl Temsilcisi Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Bizler bu görevi 2016 yılında almıştık. O gün bugündür gece – gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte çalıştığımız ancak işlerinin yoğunluğu nedeniyle yönetimimizden ayrılan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

“İŞİMİZ MAĞDUR VE MAZLUMA

YARDIMCI OLMAKTIR”

Bilindiği gibi, İnsani Yardım Derneği (İHH) Uluslararası alanda hizmet veren bir yardım kuruluşudur. Üç ana konuda faaliyet gösteren Derneğimiz, Genel merkezimiz düzeyinde 140 ülke ve bölgede çalışıyor.  İHH olarak misyonumuz birinci olarak Yeryüzünde iyiliğin ve adaletin akim olması, iyiliğin her yere yayılması ve kötülüğün önlenmesi için evrensel kardeşlik bilinciyle nerede olursa olsun, muhtaç ve mazlum tüm insanlara, ihtiyaç duydukları insani yardımı ulaştırarak onurlu bir yaşam sunmaktır.

İkincisi, insanları yardıma muhtaç hale getiren ve mazlum eden her türlü politika ve faaliyetleri önlemek üzere tüm insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihale d ilmemesi için çalışmalar yürütmektir.

Üçüncüsü, Devletlerarası diplomasinin yeterli olmadığı uluslararası sorunların çözümünde aktif rol almak, sivillerin korunması, kayıpların bulunması, esirlerin kurtarılması, krizlerin sonlandırılması için gerekeli adamları atmak, kamuoyunda duyarlılığın artırılması ve nisanların yaşamlarının uluslararası çakırların üstünde tutulması için kendi iletişim yollarını ve kanallarını kullanarak sivil – resmi ilgili tüm tarafları harekete geçirerek insani diploması yürütmek. Dördüncüsü, değişen dünyada değişmeyen değerlerin yaşatılmasını sağlamaktır. Beşincisi, iyiliği her zaman her yerde yaşatmaktır.

İHH olarak vizyonumuz ise; Savaşların ve doğal afetlerin sebep olduğu olumsuzlukların giderilmesi ve bireylerin ve toplumların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri koşullara kavuşmasına katkı sağlamaktır. Tüm dünyada yardımlaşma alanında öncülük yaparak, ülkeler ve kurumlar arasında işbirliğini geliştirip ortak bilinç oluşturmaktır. Yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşlarını güçlendirmektir. Kriz anında yaşanılması muhtemel zararı en aza indirmek için en hızlı ve etkin şekilde bölgeye ulaşmak ve kalıcı projeler, kalıcı çözümler üretmektir. Yoksulluğun giderilmesine ve sosyal adaletin sağlanmasına katkı sağlamaktır.

İHH olarak çalışma ilkelerimize gelince; öncü olmak, şeffaf olmak, hakem olmak, mazlumun sesi olmak, toplumların arasında köprü olmak, emaneti en uygun şekilde kullanmak, markayı ve simi değil hizmeti ön plana çıkarmak, insanlar arasında hak ve adaletin yaygınlaşmasına katkı sağlamak, sömürünün olmadığı adil bir dünyanın inşaasına katkıda bulunmak, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın ihtiyacı olan her kişi ve topluluğa yardım etmektir.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ YETİMLER”

Aslında iyilik Allah’tandır. Biz sadece buna vesile olan aracılarız. Yani hayırseverlerden aldığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Başta yetimler olmak üzere, savaşlarda ezilen doğal afetlerde mağdur olan insanlara bu yardımları ulaştırıyoruz. Zaman zaman düzenlediğimiz programlar ve etkinlikler sayesinde elde ettiğimiz gelirleri yetimlerle buluşturuyoruz. Bu çalışmaları yaparken elimizi taşın altına koymamız gerekiyor, gayret ve samimiyet gerekiyor. Biz de bunu tüm arkadaşlarımızla birlikte yaptığımıza inanıyorum. Ben, kongremize katılımlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, kongremizin ülkemize ve şehrimize hayırlı uğurlu olmasını Cenab – ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

TÜM RAPORLAR OY

BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Daha sonra, derneğin yönetim kurulu faaliyet raporu Ruhi Uygun tarafından okundu. Söz konusu raporda; “İHH Isparta Temsilciliğinin önceki dönem çalışmaları çerçevesinde; Yetim Çalışmaları Kapsamında; “Her Sınıfın Yetim Bir Kardeşi Var” projesi kapsamında Isparta Merkez dahil 12 İlçede okullara ulaşılmış, proje ile ilgili sunumlar gerçekleştirilmiş olup projenin hedef ve amacına ulaşılmıştır. Bu doğrultuda, ilimizde 400 yetimin olduğu tespiti yapılmıştır. İlimizde bulunan Yetim Çocuk ve ailelerine Kadın Komisyonumuz aracılığı ile ev ziyaretleri gerçekleştirilmiş, durum tespiti yapılmış, temel gıda, giyim yardımı, barınma ihtiyaçları (Odun, Kömür, fatura) için ayni yardımlar gerçekleştirilmiştir. Yetimler yararına Kahvaltı, iftar programları gerçekleştirilmiştir. Bu programın geliri yetim ailelere ulaştırılmıştır. Genç İHH ve Kadın Komisyonumuz aracılığı ile Kermes Çalışması yapılmıştır. Gelirleri ihtiyaç sahibi ailelere ve Nijer’de yapımı gerçekleştirilen 3 eser projesine katkı ve destek verilmiştir. Genç İHH Eğitim Çalışmaları kapsamında haftalık derslerini ve kitap okuma tahlillerini gerçekleştirmektedir.

Yetim Öğrencilere burs sağlanmaktadır. Ramazan Bayramında 3000 aileye Ramazan Kumanyası yardımı yapılmıştır. Ayrıca 500 aileye Bayramlık kıyafet yardımı yapılmıştır. Kurban Bayramında 1000 ihtiyaç sahibi aileye et yardımı yapılmıştır. • Diğer Proje Çalışmaları; 1. Su Kuyusu, Katarakt Ameliyatı v.b. çalışmaların yazılı ve görsel basın aracılığı ile toplum bilgilendirilmiş olup, bu yıl Somali’de ABDÜLHAMİTHAN Su Kuyusu açılmıştır.  Diğer Çalışmalar; 1.Kurum, Esnaf ve Daire Amirleri Ziyaretleri gerçekleştirilmiştir.

 

İHH’nın projeleri hakkında bilgi verilmiştir. Paydaş STK’lar ile bir araya gelip istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. İHH’nın yerelde tanımını sağlamak için Sosyal Medya ve basın etkin kullanılmıştır. Genel Merkezin tertiplediği Basın Açıklaması vb. çalışmalar uygulanmıştır. Merkezde Yönetim dahil diğer birimlerimiz kurulmuş olup aktif bir şekilde yetim ailelere ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaşma yolunda çalışmalarını sürdürmektedir. İlçe Teşkilat Çalışmalarımız devam etmektedir. Genç İHH’nın Teşkilat, Eğitim, Sosyal Kültürel ve Fon Çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Kadın Komisyonumuz ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Belirlenen konularda Seminer ve Konferanslar düzenlenmektedir. Mültecilere nakdi ve ayni yardım çalışmaları devam etmektedir. Süleyman Demirel Üniversitesinde yılda iki tane Kermes Faaliyeti gerçekleştirmektedir. Bağlar Mahallesinde Salalı Camii altında ihtiyaç sahiplerine yönelik Giyim Mağazamız açıldı. Buradan yaklaşık 3000 kişi faydalanmıştır. Yurtdışı projelerimiz kapsamında Pakistan, Filistin ve Nijer’de çeşitli projelerde 25.000 TL katkıda bulunduk. Somali’de 734 yetimin eğitim görmesi için yapılan Malcom X Projesine katkı sağladık. 15.Somali ea faaliyete geçirilen Eren BÜLBÜL yetimhanesi için Genç İHH’mız 5.500 TL destek sağladı. 16. Dünyanın çeşitli yerlerinde üniversite eğitimini sağlayan yetim öğrencilerine Genç İHH 18.000 TL destek sağlanmıştır.

İHH çatısı altında faaliyet gösteren UDEF’in (Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu) çerçevesinde çeşitli çalışma ve hizmetlerde bulunulmuştur” denildi.

Kongrede daha sonra, Denetim Kurulu raporu Uğur Erpolat tarafından okundu. Tahmini bütçenin okunmasının ardından, Divan Başkanı Çelik, faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve tahmini bütçeyi üyelerin onayına sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

KONUŞMA YAPTILAR….

Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde ise, sırasıyla Bekir Sağlam, Seyfi Yıldız ve M. Cengiz Kayacan birer konuşma yaparak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

İŞTE İHH ISPARTA TEMSİLCİLİĞİNİN YENİ YÖNETİMİ:

Kongrede son olarak, yönetim organlarının seçimine geçildi ve yapılan seçimler neticesinde İnsani Yardım Derneği (İHH) Isparta Temsilciliğinin yönetim organları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asil): Osman Akçil, Ruhi Uygun, Yunus Özler, Sezgin Kel, Baki Yazan, Ali Çil, İsa Aytuna.

Yönetim Kurulu (Yedek): Cuma Akyıldız, Himmet Gürdal, Muhammet Bulut, Hilmi Efe, Mücahit Ramazan Baygün, Seyfi Yıldız, Ramazan Akçay.

Denetim Kurulu (Asil): Mustafa Diler, İsmail Hakkı Uysal, Orhan Ünal.

Denetim Kurulu (Yedek): Salih Arslan, Orhan Çelik, Uğur Erpolat.

 

 

Bu haber 1446 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...