BAKA, ABD Florida’da iş dünyası ile buluştu

21 Mart 2013 19:02

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida Eyaleti Miami şehrinde düzenlenen Türk Festivali’ne katıldı. Festivalde Antalya, Isparta ve Burdur’un ABD’lilere tanıtımını yapan BAKA, festival sonrasında Miami Belediyesi’ni ziyaret ederek Miami Belediye Başkanı Tomas Regaloda ve Miamili işadamları ile görüştü.

Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Dr. Ahmet Altıparmak’ın başkanlık ettiği BAKA heyeti, Miami Belediyesi’nin onurlarına düzenlediği resepsiyona katıldı. Resepsiyon sonrasında Batı Akdeniz’in yatırım fırsatları Miami iş dünyasına anlatılarak ABD’li işadamları Batı Akdeniz’e yatırım yapmaya davet edildi.

BAKA, Florida’da İstanbul Kültür Merkezi tarafından bu yıl 7’incisi düzenlenen Türk Festivali’ne Türkiye’den katılım sağlayan tek ajans oldu. Festivalde Antalya, Isparta ve Burdur’un turistik ve doğal güzellikleri ABD’lilere tanıtıldı. Festival’de Antalya’nın turistik tanıtım kitleri, Expo 2016 Antalya CD’leri, Burdur Ceviz Ezmesi, Burdur Sipsisi, Isparta Lokumu, Isparta Gül Şurubu ve Isparta’da üretilmiş deri çantalar büyük ilgi gördü.

Festivalin açılışına; Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Oğuz, Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ahmet Altıparmak, BAKA Yönetim Kurulu üyeleri  Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ve BAKA Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek katıldı.

BAKA, MİAMİ BELEDİYESİ’NDE DÜZENLENEN TOPLANTIYA KATILDI

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ın başkanlığındaki BAKA heyeti, Türk Festivali sonrasında Miami Belediyesi’ni ziyaret etti ve burada ‘Miami ve Türkiye Batı Akdeniz’de Yatırım Fırsatları’ konulu toplantıya katıldı. BAKA heyeti, Miami City Hall’deki toplantıda Miami Belediye Başkanı Tomas Regaloda, Miami bölgesel senatörlerinden Willy Gort, Miami Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Barry Johnson, ABD Latin Ticaret Odası Başkanı Ralf Calleja, ABD’li işadamları ve Florida’da yaşayan Türk işadamları ile biraraya geldi.

Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, toplantıdaki konuşmasında Miami ile Antalya’nın hem turizm hem de tarım alanında öne çıkan şehirler olmaları itibariyle benzerlikler gösterdiğini, Miami ve Antalyalı işadamlarının bu alanlarda ortak yatırımlar yapabileceğini kaydetti. Vali Altıparmak, “Antalya, tabi Miami gibi Akdeniz çanağında stratejik bir öneme sahip. Muhteşem doğası, denizi ve bunlara ilave olarak binlerce yıllık tarihi ile Antalya yılda 11 milyon turisti ağırlıyor. Ülkemize 750 bin civarında ABD’li turist geliyor, bunlardan sadece 20 bin kadarı Antalya’ya geliyor. ABD’den Antalya’ya daha fazla turist bekliyoruz. Bu konuda tanıtıma ağırlık vermemiz gerekir, çünkü tam manasıyla tanıtamadığınız bir cevherin size pek bir faydası olmaz” diye konuştu.

ABD’Lİ İŞADAMI HEYETİ BATI AKDENİZ’E GELECEK

Miami Belediyesi Başkanı Tomas Regalado ise, Antalya, Isparta ve Burdur’dan oluşan Türkiye’nin Batı Akdeniz Bölgesi ile daha sıcak ilişkiler kurmak istediklerini söyledi. Miami Belediye Başkanı, bu isteklerinin somut bir göstergesi olarak bu yıl Haziran veya Temmuz ayında Miami Ticaret ve Sanayi Odası ile ABD Latin Ticaret Odası’ndan oluşan bir işadamı heyetinin Batı Akdeniz’e bir iş gezisi düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Toplantıda; BAKA Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan da bir sunum yaparak, Batı Akdeniz’de öne çıkan iş fırsatları konusunda Miamili işadamlarına bilgi verdi.

Toplantı sonrasında BAKA heyeti onuruna verilen resepsiyonda, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Türk Festivali’ne katılan klasik müzik orkestrası da mini bir konser verdi. Resepsiyon sonrasında Miami Belediye Başkanı, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a ziyaretleri anısına bir plaket takdim etti. BAKA heyeti, program kapsamında Florida’da Eyalet Meclisi ve Senatosu’nun bulunduğu başkent Tallahasse şehrinde düzenlenecek Türk Günü etkinliklerine katılacak.

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...