“Nevruz; Ergenekon’dan günümüze kadar öz be öz Türk Bayramıdır”

21 Mart 2013 19:04

Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz Nevruz Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çapraz’ın mesajı şöyle: “Türk Dünyasının ortak bayramı olan nevruz yeni gün anlamına gelir. Türk Yurdu Doğu Türkistan’da ortaya çıkan ve Türklerle beraber Anadolu’ya ve bütün Türk Coğrafyasına yayılarak binlerce yıldır ananevi törenlerle kutlanan Nevruz, Bozkurt ve Ergenekon gibi adlarlada anılmakta ve Tüm Türk Boylarında kutlanmaktadır.

Nevruz ile tabiat yeniden doğar ve yeniden başlar. Nevruz günü, iyilik ve bereketi temsil eden baharla, sıkıntıyı temsil eden kışın mücadelesini de sembolize eder.

Milletleri millet yapan onların manevi değerleri, gelenek ve görenekleri, ananeleri ve kültürel değerleridir. Bir milleti ayakta tutan, onu yaşatan ve geleceğe emin adımlarla yürümesini sağlayan bu kültürel değerleridir. Günümüzde bu tür kültür öğeleri, milletler için temel güç unsurları olan askeri, ekonomik ve siyasi güçler kadar stratejik önem arz etmektedir.

Türk Milletinin en temel kültür öğelerinden birisi olan Nevruz Bayramı bazı etnik gruplar tarafından siyasi hedefler doğrultusunda kullanılmak istenmekte ve Nevruz Bayramı kaosa, kargaşaya ve kavgaya dönüştürülmek istenilmektedir.

Nevruz;  Ergenekon’dan günümüze kadar öz be öz Türk Bayramıdır.

Nevruz; Türk kültürünün binlerce yıldır gür ve berrak akan nehridir. Bu nehirde Türk milletinin özü, tarihi, hatıraları ve emanetleri vardır. Kardeşlik duyguları, yardımlaşma, dayanışma ve bahar coşkusu ile bereketi paylaşma vardır.

Bu vesileyle tüm Ispartalı hemşerilerimizin ve Türk Dünyasının Nevruz bayramını kutlar, selam sevgi ve muhabbetlerimizi sunarız.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...