Yalvaç Belediye’sinden Çocuklara Oyun Parkları

21 Mart 2013 19:07

Yalvaç Belediyesi her mahallede bir parkı çocuklara oyun alanı olarak düzenliyor. Bu parklarda geleneksel çocuk oyunları panolarla ayrı ayrı tanıtılıp, yeni neslin de bilgisayarların başından kalkıp eski eğlenceli çocuk oyunlarını öğrenmesi hedefleniyor.

Yalvaç Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, çocuklara özel park düzenlemesi çalışmalarına başladı. Mart ayı Belediye Meclisine getirilen ve oy birliği ile alınan karara göre kent merkezinde bulunan okulların yakınlarındaki parklar oyun alanlarına dönüştürülüp okullara tahsis edilecek.

“Okullarda Hayat Olsun Projesi” ismi verilen kampanya kapsamında  ilk olarak Fatih Mahallesi Borsa Okulu arkasında bulunan park alanı düzenlendi. Burada alan zemini asfalt kaplanarak basketbol  ve  voleybol sahası inşa edildi.  Park içinde yöresel oyunların oynanabilmesi için de bölgeler ayrılıp, sek sek, çelik çomak, yakantop ve benzeri pek çok oyunun oynanış şeklini gösterir panolar yerleştirildi. Söz konusu panolarda da çocukları bilinçlendirmek için Yalvaç Belediyesi logosunun yanında  “1 Günde 5 Bin Yıl” tanıtım logosu ve üyesi olunan “Cittaslow/Sakin Şehir” logoları yerleştirildi.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza yönelik projelere büyük önem verdiklerini belirterek, özellikle köklerine bağlı, atalarının bıraktığı mirasa sahip çıkarak geleceğe daha donanımlı yürüyen nesiller yetiştirmenin önemli olduğunu, onlara yönelik çalışmaları da bu yönde programladıklarını ifade etti.

 

Bu haber 807 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...