Usta adaylarına İlkyardım semineri

21 Mart 2013 19:08

Isparta Mesleki Eğitim Merkezi’nde ilkyardım semineri düzenlendi. Seminere, merkezde eğitim gören ustalık kursiyerlerinin yanı sıra yöneticiler ve öğretmenler katıldı.

Seminerin başlangıcında bir konuşma yapan ustalık kurslarından sorumlu Müdür Yardımcısı Şaban İliksiz, “Kurumumuzda eğitim gören siz usta adayı kursiyerlerimize derslerimizde teorik bilgiler veriyoruz. İnsan Sağlığı ve İş Güvenliği dersimizin müfredat konuları arasında yer alan İlkyardım ünitesini teorik olarak işlemiş bulunmaktayız. Bu teorik bilgilendirmeyi uygulamalı eğitimle pekiştirmek üzere konunun uzmanlarını siz usta adaylarımızla buluşturmayı hedefledik. Bu amaçla bugün Sağlık İl Müdürlüğü yetkilisi bizlere ilkyardım konusunda uygulamalı olarak bilgiler verecektir. Bu konuda bize destek veren İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

İnsanlığa sağlıklı ve mutlu bir yaşam sunmak, kaza ve yaralanmalardan sağ kalanların sayısını arttırmak ve kalıcı sakatlanmaları en aza indirmek için ilkyardım eğitiminin önemi üzerinde duran İl Sağlık Müdürlüğü İlkyardım Eğitmeni Sağlık Memuru Seyfettin Bektaş, “İlkyardımın insan hayatı için önemi her geçen gün daha güçlü bir şekilde fark edilmektedir. Hasta/Yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve iyileşmeyi kolaylaştırmak için ilkyardım gereklidir. Kaza yerinde ilk beş dakika içerisinde uygulanacak etkili bir ilkyardım ile bu ölümlerin yaklaşık yarısını önlemek mümkündür. Bu durum ilkyardımın önemini açıkça göstermektedir.” dedi. Daha sonra İlk yardım eğitmeni Seyfettin Bektaş, maket üzerinde uygulamalı olarak müdahale yol ve yöntemlerini gösterdi.

Teorik eğitimin uygulamalı ve pratik eğitimle desteklenmesinden son derece mutlu olduklarını belirten usta adayları, “Öğretmenlerimiz kurstaki derslerde bizlere çok yararlı bilgiler veriyorlar. Bir de bu bilgileri hayatta nasıl uygulayacağımızı yetkililer vasıtasıyla uygulamalı olarak bize gösteriyorlar ve böylece bilgilerimiz pekişiyor. Bize böyle yararlı bilgiler verilmesini sağlayan merkezimiz idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.” dediler.

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...