Yeşilköy, Eğirdir’e bağlanmak istiyor

21 Mart 2013 19:13

Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, Gelendost İlçesine Bağlı İken Eğirdir İlçesine bağlanma kararını kendi hür iradeleriyle verdiklerini açıkladı.

Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’i makamında ziyaret ederek, yapılan referandumun ardından resmi işlemlerin tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

2 bin 600 nüfus 520 hane ve 1328 seçmeninin olduğunu açıklayan Yeşilköy Muhtarı Ali Çırak, “ Köylümüz kendi hür iradesiyle sandık başına gitti ve Eğirdir’e geçme isteklerini sandıktan çıkan oylarla ispatladılar. Bu kararda Eğirdir Belediye Başkanımızın hiçbir vaadi olmamıştır. Biz alınan kararla Eğirdir İlçe Kaymakamlığı’na bağlı köy olacağız. Belediye’ye bağlanacak değiliz ki... Biz Başkanımızı çok seviyoruz. Kendisiyle çok önceleri tanışırım. Zaman zaman kendisini ziyaret eder, çayını içerim. Başkanımız bizi her ziyaretimizde samimi ve sıcak bir şekilde kucaklar. Yeşilköy’e ve halkımıza referandum öncesi, sonrası Başkanımızın, köyümüze gelip hiçbir vaadi olmamıştır. Referandum sonrası da köyümüze hiç gelmemiştir. Köyümüzün Eğirdir’e geçişi ile ilgili Başkanımızın üzerinden siyaset yapılması bizi üzmüştür. Biz kendi gönül rızamızla Eğirdir’e katılmak istedik. Gelendost ilçesinde birçok resmi kurum Yalvaç’a gitti. Yeşilköy olarak bizler Yalvaç yerine Eğirdir’i seçmemizdeki sebep, hem ulaşım hem güzergâh açısından daha faydalı olacağı kanaatine vardık. Telekom, Askerlik Şubesi, Ziraat Bankası ve son olarak da Adliye gitti. Biz mahkeme için niye Yalvaç’a gidelim. Bizim yol güzergâhımız Eğirdir’den geçiyor. Eğirdir’e uğradık mı Isparta’ya da gider geliriz. Biz Eğirdir İlçesine geçmek istedik ve referandumla köyümüzün yüzde 90’ına yakını Eğirdir’i seçti. İşlerimizin çoğunu Eğirdir’de görebiliriz.” diyerek birkaç ay içerisinde İçişleri Bakanlığı’ndan resmi olurun beklendiğini açıkladı.

 Yeşilköy Muhtarı Çırak’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Özmeral, Yeşilköy’ün Gelendost’tan Eğirdir’e geçişinin Belediye ile uzaktan yakından alâkasının olmadığını ifade etti. Başkan Özmeral, “Yeşilköy’ün Eğirdir’e bağlanacak olması Eğirdir açısından değerlendirildiğinde tabiî ki hem köy halkı hem de Eğirdir’de herkes sevinecektir. Asıl olan insanlarımızın huzur içerisinde olmaları ve işlerini daha rahat görebilmelerinin temin edilmesidir.” dedi.

Bu haber 1152 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...